GEOFF CADDICK AFP
Strastveni navijač

Dan uoči rođendana: Princ William odlazi na Europsko prvenstvo u Njemačku, bez djece i supruge

Utakmica Engleske i Danske zakazana za četvrtak 20. lipnja, djeca će tada biti posvećena školskim obvezama, dok Kate izbiva iz javnosti zbog liječenja pa će on bez obitelji uživati u nogometnom spektaklu.

Utakmica Engleske i Danske zakazana za četvrtak 20. lipnja, djeca će tada biti posvećena školskim obvezama, dok Kate izbiva iz javnosti zbog liječenja pa će on bez obitelji uživati u nogometnom spektaklu.

Okršaj Engleske i Danske na Europskom nogometnom prvenstvu, uživo će pratiti princ William. Otputovat će u Njemačku kako bi 20. lipnja bodrio svoju reprezentaciju u Frankfurt Areni, a kako će se utakmica igrati u četvrtak, kad princ George, princeza Charlotte i princ Louis moraju biti u školi, budući kralj u Njemačku putuje sam, potvrdila je Kensingtonska palača. Dolazak Kate u Frankfurt nije bio u planu jer se princeza neće pojavljivati u javnosti dok se posve ne oporavi od preventivne terapije protiv karcinoma. Dodajmo i to da je William predsjednik Engleskog nogometnog saveza stoga se očekivalo da će se pojaviti u na Euru 2024., no ova se obaveza sretno poklopila s onim što obožava, napetim nogometnim utakmicama. Nastup Engleske protiv Srbije u nedjelju 16. lipnja, također će biti uzbudljiv, no William će tu utakmicu radije gledati s djecom i Kate kod kuće, piše Daily Mail.

image

Sa starijim sinom Georgeom na prošlogodišnjoj utakmici Aston Ville

PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK

Poznato je da je strastveni navijač Aston Ville i da je nedavno posjetio engleski nogometni centar u Burton upon Trentu, susreo se s izbornikom Garethom Southgateom, pozdravio 26 igrača predvođenih kapetanom Harryjem Kaneom i donio im dresove za veliko natjecanje.

Budući da je to obećao djeci, William je prenio nogometašima njihove pozdrave te savjet nestaška Louisa. Maleni je preko tate poručio igračima da u Njemačkoj "jedu dvostruko više".

Princ od Walesa našalio se i da savjet njegovog šestogodišnjeg nogometnog fana treba uzeti uz "zrno soli", odnosno ne bi ga trebali shvatiti doslovce. Harry Kane je s razumijevanjem kimnuo dok su nogometaši uzvratili pozdrav malim navijačima iz kraljevske obitelji. S obzirom na to da William dan nakon utakmice, 21. lipnja, slavi 42. rođendan, igrači će se potruditi pokloniti mu pobjedu, premda je Danska neugodan protivnik.

Linker
15. lipanj 2024 12:57