Martin Erlić

 INSTAGRAM
Privlače pažnju

Naši nogometaši obožavaju tetovaže: Perišić pokazao novu, Brozović ima bombu, a Sosa nosi DiCaprija, Ledgera i Deppa

Naši nogometni reprezentativci ljubitelji su tetovaža, a neki se mogu pohvaliti s njih dvadesetak.

Naši nogometni reprezentativci ljubitelji su tetovaža, a neki se mogu pohvaliti s njih dvadesetak.

Naši nogometni reprezentativci ponovno su u fokusu pažnje zbog Europskog nogometnog prvenstva na kojem uskoro igraju svoju prvu utakmicu, a osim što će se pomno pratiti njihova igra, u fokusu će se naći i njihova isklesana tijela, od kojih su mnoga ukrašena s maštovitim tetovažama. Po njima je najprepoznatljiviji možda bio umirovljeni Vatreni, danas ponosni ambasador HNS-a Šime Vrsaljko, koji je tetovažama ukrasio cijela prsa, leđa i ruke, a koje su se našle i u brojnim svjetskim medijima nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kada smo ih imali prilike vidjeti gotovo nakon svake utakmice. Posebno se ističe lik Majke Božje s djetetom koji se nalazi na Šiminim leđima i posljednja večera, prsa mu krasi križ, a ruke lik sirene, srce, svjetionik i leptir, dok na prstima ima ispisano ime svog brata.

image

Šime Vrsaljko na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji

TOM DUBRAVEC CROPIX

Ni ostali reprezentativci koji su i dalje aktivni u reprezentaciji ne zaostaju puno za Šimom, a velikim brojem tetovaža pozornost privlači i Marcelo Brozović, pa primjerice nikome ne može promaknuti crtež bombe koji ima na vratu, zbog koje su se na njegov račun šalili i kolege. "Majko mila, prešao si granicu", "Puko si kao kokica, a ne bombica", komentirali su mu Ivan Perišić i Dejan Lovren jednom prilikom na društvenim mrežama, a o jednoj od Marcelovih tetovaža svojevremeno se raspisao i britanski magazin Sun koji je crtež njegova smajlića "epic Brozo" proglasio jednom od najružnijih tetovaža nogometaša.

image

Marcelo Brozović je veliki ljubitelj tetovaža.

MAURICE VAN STEEN ANP VIA AFP
image

Marcelo i njegova tetovaža bombice

GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Svojim se tetovažama ponosi i mladi Borna Sosa, a nerijetko ih pokazuje i na svom profilu na Instagramu. Ima ih dvadestak, a zanimljivo je da je većinu posvetio svojim omiljenim holivudskim zvijezdama pa između ostalih ima tetovirane likova Johnnyja Deppa, Leonarda DiCaprija i Heatha Ledgera, a tu su i košarkaši Michael Jordan i Kobe Bryant, dok mu prsa krasi lik preminulog frontmena grupe Linkin Park, Chester Bennington.

Ivan Perišić ima definitivno jednu od najneuobičajenih i jedinstvenih tetovaža, a to je crtež kokoši s loptom za koju se odlučio zbog svog nadimka iz djetinjstva, naime zvali su ga Koka. Jedna od najnovijih tetovaža je ona posvećena belgijskom gradu Brugesu i njegovu nogometnom klubu u kojem je igrao od 2009. do 2011. godine, a uz nju ima i onu posvećenu njegovu rodnom Omišu.

image

Nova tetovaža Ivana Perišića

TOM DUBRAVEC CROPIX

Vratar Ivica Ivušić još je jedan veliki ljubitelj tetovaža iza kojih se kriju posebna značenja: crtežima ženskog lica, velikog sata i ruže ukrasio je desnu ruku, a citatima i vjerskim simbolima prsa.

Martin Erlić dodatne poglede navijačica i obožavateljica plijeni tetovažama stepenica i sata na lijevom ramenu, spartanskog vojnika na lijevoj nozi i natpise "courage" i "strength".

Za tetovažu se odlučio i Domagoj Vida i to samo jednu - na desnoj podlakticu dao si je istetovirati lik pape Ivana Pavla II.

image

Vida ima tetoviran lik pape Ivana Pavla II.

TOM DUBRAVEC/ CROPIX CROPIX
Linker
11. lipanj 2024 18:02