ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
kriza je

Propast biznisa? Victoria Beckham nikako da se riješi dugova

Ukupni gubici tvrtke sada iznose 66.3 milijuna funti, a direktorima tvrtke - među kojima su Victoria i njezin suprug David, nije isplaćena dividenda.

Ukupni gubici tvrtke sada iznose 66.3 milijuna funti, a direktorima tvrtke - među kojima su Victoria i njezin suprug David, nije isplaćena dividenda.

Modna tvrtka Victorije Beckham, prema pisanju britanskih medija, u dugu je od 66,3 milijuna funti, a direktorima tvrtke - među kojima su Victoria i njezin suprug David, nije isplaćena dividenda.

Kako piše The Mirror, prema posljednjim financijskim podacima Victoria Beckham Holdings Ltd ostvario je gubitke od 5.887.036 funti u 2021. Godinu ranije oni su bili nešto veći, 8.581.944 funti.

"Tijekom 2021. godine, dioničari su kompaniji dali dodatne zajmove od 0,6 milijuna funti", navodi se u financijskom izvješću.

Victoria je pokrenula svoju luksuznu modnu marku 2008. godine s malom kolekcijom haljina. Brzo je narasla pa su danas u ponudi i torbice, kaputi, cipele i dodaci. Uslijedilo je širenje po Europi i Bliskom Istoku, a godišnja financijska izvješća otkrivala su da se modna marka proširuje novim proizvodima, poput kožne galanterije i asortimana iz linije VB Body.

MailOnline je kontaktirao Victorijine PR agente za komentar, no nije ga dobio.

Unatoč velikim gubicima, globalno carstvo Beckhamovih navodno je udvostručilo svoju dobit. Njihova godišnja izvješća pokazuju da je par 2020. godine, unatoč pandemiji, zaradio 11,6 milijuna funti. Godinu ranije zaradili su 4,5 milijuna.

U izvješćima podnesenima 2021. godine revizori imali "značajnu sumnju" u sposobnost Victorijine kompanije da nastavi s radom, nakon što je objavljeno da je nagomilala dugove veće od 46 milijuna funti od svog pokretanja. U veljači 2021. otkriveno je da je njena kozmetička linija u gubitku od 4,7 milijuna funti.

Dizajneričini prijatelji u to su vrijeme govorili da je ona odlučna nastaviti raditi.

"To je ono što Victoriji daje identitet, ona to voli i unatoč očitim preprekama, ona je jako strastvena oko toga", rekao je jedan od njih tada.

Linker
29. travanj 2024 13:48