Modne ikone

Majice s porukom postale su neizostavan dio outfita slavnih, a ova će biti ovogodišnji hit

Zendaya, zvijezda filma "Izazivači", stilsku inspiraciju za outfit u kojemu je prošetala New Yorkom pronašla je u svom najnovijem filmu, a u sličnim izdanjima ranije smo mogli vidjeti Victoriju Beckham, Chiaru Ferragni, Rihannu...

Zendaya, zvijezda filma "Izazivači", stilsku inspiraciju za outfit u kojemu je prošetala New Yorkom pronašla je u svom najnovijem filmu, a u sličnim izdanjima ranije smo mogli vidjeti Victoriju Beckham, Chiaru Ferragni, Rihannu...

Jedna od najpopularnijih zvijezda današnjice Zendaya ima izvanredan smisao za estetiku i detalje zbog čega ju često prozivaju modnom ikonom, a u javnosti se pomno prati svaki njezin outfit. Uvijek izgleda sofisticirano i pomno promišlja svoje odjevne kombinacije koje ju zbog doze nekonvencionalnosti čine jedinstvenom, a kada nije na crvenom tepihu možemo ju vidjeti i u ležernim izdanjima. Za jedan od nedavnih outfita u kojemu je prošetala New Yorkom inspiraciju je pronašla u svom najnovijem filmu "Izazivači" ("Challengers") i obitelji Kennedy. Naime, 27-godišnja glumica izašla je noseći majicu svog lika iz filma s natpisom "I TOLD YA" dok je prisustvovala privatnoj projekciji u New Yorku.

Zendaya je uparila svoju sivu majicu kratkih rukava koju je kreirao kostimograf "Izazivača" Jonathan Anderson s crnim hlačama širokih nogavica, bijelim mrežastim salonkama i smeđim balonerom. Fanove je nedavno oduševila i promjenom frizure pa je sada boja njezine kose medeno plava s pramenovima u retro stilu, a za makeup je ovoga puta izabrala nježne nijanse breskve. Majica s natpisom "I TOLD YA" (Rekla sam ti) koju u filmu nosi Tashi Donaldson, Zendayin lik u drami temeljenoj na tenisu, postala je ikoničan dio garderobe iz filma.

image

Zendaya u New Yorku u majici "I TOLD YA"

T.JACKSON/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Osim reference iz filma, natpis je inspiriran i pokojnim Johnom F. Kennedyjem Jr. Naime, sin predsjednika Johna F. Kennedyja fotografiran je kako u nekoliko navrata nosi majicu s istim natpisom dok je bio vani sa suprugom Carolyn Bessette Kennedy i igrao frizbi sa svojim psom. Jonathan Anderson rekao je da je bio inspiriran stilom JFK Jr.-a za izgled Zendayinog kolege iz "Izazivača", Josha O‘Connora u filmu. O‘Connor koji u filmu glumi Patricka Zweiga nedavno je nosio košulju s istim natpisom na londonskoj premijeri filma 10. travnja.

image

Josh O‘Connor na premijeri filma "Izazivači"

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Majica s natpisom "I Told Ya", brenda Loewe, prodaje se po cijeni od 250 eura

Mnoge slavne osobe često nose majice s porukama, a jedna od njih je i Victoria Beckham. Iako je legendarni nogometaš glavna tema Netflixovog dokumentarca gledatelje je oduševila i Victoria svojim humorom, a jednu od dosjetki iz serijala odlučila je zabilježiti i na majici. Najviše pažnje na društvenim mrežama privukao je trenutak kad je Victoria pričala kako ona i David potječu iz radničkih obitelji. David je u tom trenutku ušao u prostoriju i rekao supruzi da iskreno kaže čime ju je otac vozio u školu, a ona je odgovorila: "Tijekom 80-ih je moj tata imao Rolls-Roycea". Ova rečenica preplavila je društvene mreže i mnogi su se slatko nasmijali na račun Victorije, a ona je upravo to iskoristila. Dizajnirala je bijelu majicu s natpisom "Moj tata je imao Rolls-Roycea", a u pitanju je običan model za svaki dan, s kratkim rukavima i okruglim izrezom.

image

Victoria Beckham u majici "Moj tata je vozio Rolls Roycea"

PROFIMEDIA

Majice s porukom voli i Chiara Ferragni, jedna od prvih influencerica koje su uspjele preoblikovati svoj online uspjeh u globalni modni imperij. Njezin modni blog "The Blonde Salad" (Plava salata) pokrenula je 2009. godine, a ubrzo nakon toga postala je jedna od najpoznatijih modnih blogerica na svijetu. Voli eksperimentirati s različitim stilovima, od casual chic do glamuroznih kombinacija, a njezini outfiti često reflektiraju njezinu osobnost - živahnu, šarmantnu i odvažnu. Posebnu pažnju je privukla odjenuvši Diorovu majicu s natpisom "We should all be feminists (Svi bismo trebali biti feministi)". Riječ je o Diorovoj kampanji koja predstavlja njihovu angažiranost u promicanju ženskih prava i feminističkih ideala. Lansirana je 2017. godine, a cilj joj je bio podizanje svijesti o važnosti jednakosti spolova i promicanje feminizma kroz modu. Natpis "We Should All Be Feminists" tada se pojavljivao na različitim komadima odjeće, uključujući majice, torbe i maramice, a osim Ferragni majicu s ovim natpisom nosile su i mnoga druga poznata imena kao što su Rihanna, Natalie Portman i Jennifer Lawrence.

image

Chiara Ferragni u Diorovoj "We should all be feminists" majici

PROFIMEDIA

A da je riječ o popularnim odjevnim komadima dokazuje i ponuda popularnih modnih brendova u čije smo kolekcije zavirili te izdvojili favorite za svaki budžet.

image

Asos bež majica kratkih rukava s natpisom (12,25 eura)

ASOS
image

Zara svijetlo plava majica kratkih rukava s natpisom (13,27 eura)

ZARA
image

Mango majica kratkih rukava s natpisom (12,99 eura)

MANGO
image

Mango majica kratkih rukava s natpisom (12,99 eura)

MANGO
image

Stradivarius majica s printom (8,99 eura)

STRADIVARIUS
Linker
09. svibanj 2024 00:37