MARKO MARINKOVIĆ
ODMOR S PET ZVJEZDICA

Predivne plaže i kristalno čisto more: Otok Lošinj nudi bogate sadržaje i za najzahtjevnije goste

U ponudi su vrhunski smještaj u Hotelu Bellevue i Boutique Hotelu Alhambra, tamošnji fine dining restorani Matsunoki, Bava i Alfred Keller te luksuzni multibrand dućan Belle Epoque.

U ponudi su vrhunski smještaj u Hotelu Bellevue i Boutique Hotelu Alhambra, tamošnji fine dining restorani Matsunoki, Bava i Alfred Keller te luksuzni multibrand dućan Belle Epoque.

Poznata je činjenica da Lošinj ima predivne plaže, bujnu vegetaciju i blagu klimu, no mnogo je više od sunca i mora, koje ondje doista jest kristalno čisto. Taj je kvarnerski otok upravo ono što bi idealno turističko odredište trebalo biti - savršeno mjesto za kupanje i sunčanje, ali i cjelogodišnja destinacija za vikend getaway ili dulji boravak. Sadržaja za miran ili aktivan odmor ne nedostaje, a tu je i vrhunski smještaj za goste s ukusom i stilom. Kao i one koji imaju visoke kriterije kad je riječ o wellnessu i gastronomiji - neovisno o tome bazira li se na otočkoj tradiciji ili internacionalnim fuzijama.

image

Hoteli su smješteni između mora i zelenila otoka Lošinja, koji je zbog jedinstvene mikroklime u 19. stoljeću bio omiljeno utočište europske aristokracije

PROMO

HOTEL BELLEVUE

Suvremeni hotel minimalističkog, ali efektnog dizajna gostu uistinu pruža sve što poželi. Gostima su, uz ostalo, na raspolaganju hotelska plaža, unutarnji i vanjski bazeni s morskom vodom, suiteovi s jacuzzijem na terasi te personalizirani tretmani i programi u nagrađivanoj Bellevue Spa Clinic ili Spa Gardenu. Svojevrsna su nadogradnja lječilišne tradicije iz 19. stoljeća, kad je na Lošinj zbog jedinstvene mikroklime dolazila bečka aristokracija.

Posebna su priča restorani Hotela Bellevue. Japanski restoran MATSUNOKI, čiji su elegantan prostor kreirali dizajneri Studija Franić Šekoranja, ima sushi bar i otvorenu kuhinju. Nagrađen je Michelinovim tanjurom i s 15,5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau, a nudi tradicionalna japanska jela u kojima se originalni sastojci iz Zemlje Izlazećeg Sunca spajaju sa svježim namirnicama iz lokalnog ekološkog uzgoja. Specijalitete kreira turski chef Orhan Cakiroglu, koji je tijekom 20-godišnje karijere radio u najpoznatijim restoranima poput Zume i Hakkasana. Savršen okus hrane upotpunit će japanska alkoholna pića poput sakea, ali i vrhunska vina i pjenušci. U ponudi je čak 485 etiketa i 2425 butelja pohranjenih u skladišnom prostoru kontrolirane temperature i vlažnosti. Mogu se kušati i hrvatska i internacionalna vina, primjerice iz francuske pokrajine Champagne. Zahvaljujući vinskoj karti sommeliera Filipa Veselovca Matsunoki više godina zaredom osvaja nagradu Best of Award of Excellence, koju dodjeljuje poznati američki časopis Wine Spectator.

image

Gastronomija je kombinacija otočke tradicije i visoke internacionalne kuhinje, a namirnice su iz lokalnog eko uzgoja

PAVELA DIGITAL

Ljubitelje europske gastronomije oduševit će jedna novost - talijanski restoran BAVA. Ima profinjen interijer i šarmantnu terasu, a jelovnik je spoj klasičnih talijanskih receptura i suvremenih kulinarskih inovacija. Dnevna ponuda za ručak i večeru konstantno se unapređuje pa su tu pomno odabrana rižota i tjestenine te jela s ribljim, mesnim i veganskim opcijama. Impresivan je i izbor pića, poput odličnog talijanskog prosecca.

Na svoje će doći i ljubitelji visoke mode, jer je u Hotelu Bellevue otvorena multibrand trgovina BELLE EPOQUE. I žene i muškarci ondje će pronaći nešto za sebe - od odjeće i niche parfema, do nakita i modnih detalja. Zimmermann, Eres, Camilla, Orlebar Brown, Ormonde Jayne i John Masters Organics samo su neki od najboljih svjetskih brendova koji se mogu pronaći u Belle Epoque.

image

U ponudi Hotela Bellevue i Boutique Hotela Alhambra su i vrhunski spa i wellness tretmani

PROMO

BOUTIQUE HOTEL ALHAMBRA

U najzaštićenijem dijelu veličanstvene uvale Čikat smjestio se ovaj raskošni hotel, član prestižnog lanca Small Luxury Hotels of the World i Virtuoso. Povijesni šarm daje mu secesijska arhitektura i pažljivo oblikovani perivoj, a gostima su na raspolaganju moderni sadržaji. Ima plažu, prostrane sobe i suiteove s pogledom na more i uvalu Čikat, po mjeri skrojene izlete i tretmane u Alhambra Cube Spa. Njegova posebnost je Kurhaus Inhalation Bar, oživljeni aristokratski ritual liječenja iz 19. stoljeća, koji je podrazumijevao udisanje nježne maglice od morske vode i ljekovitih aerosola. Gurmani će svoj komadić raja naći u vrhunskom restoranu ALFRED KELLER, nagrađen Michelinovom zvjezdicom i sa 16,5 bodova vodiča Gault&Millau. Fine dining ponudu osmišljava chef Michael Gollenz, koristeći klasične francuske tehnike kuhanja i najbolje hrvatske namirnice.

Uz meso i ribu, tu je i sezonsko povrće iz lokalnog uzgoja, kao i bogata vinoteka sa 610 etiketa iz cijelog svijeta, primjerice iz Bordeauxa. U arhivi vinoteke čuvaju se raritetna hrvatska vina, koja uglavnom nisu dostupna na domaćem tržištu. I restoran Alfred Keller zahvaljujući sommelieru Filipu Veselovcu više godina zaredom osvaja nagradu Best of Award of Excellence časopisa Wine Spectator. U interijeru dominiraju tople i neutralne boje te prozori od poda do stropa pa gosti uživaju u panoramskom pogledu na bajkovitu uvalu Čikat.


Sadržaj nastao u suradnji Gloria x Lošinj Hotels & Villas

Linker
03. lipanj 2024 14:24