Severina uživa u villi Magnan Biarritz 

 INSTAGRAM/SEVERINA
Kao iz snova

Severina uživa u vili u kojoj se i mi želimo odmarati, zavirite u unutrašnjost luksuznog zdanja koje je pripadalo aristokratima

Villa Magnan Biarritz izgrađena je između 1927. i 1931. godine i nekad je pripadala lozi belgijske vladarice Fabiole i njezinih roditelja.

Villa Magnan Biarritz izgrađena je između 1927. i 1931. godine i nekad je pripadala lozi belgijske vladarice Fabiole i njezinih roditelja.

Severina ovih dana uživa u sunčanom odmoru za koji je odabrala Francusku odakle se i javila svojim pratiteljima na profilu na Instagramu, a pokazala je i unutrašnjost luksuznog smještaj u kojem boravi. Riječ je o Villi Magnan Biarritz koja svojim gostima nudi buđenje u čarobnom okruženju, a ova art deco vila nekadašnjih aristokrata danas nudi elegantan boutique smještaj. Nalazi se u blizini grada Biarritz u Biskajskom zaljevu koji je poznat i kao "europska Kalifornija" surferske scene.

Nenaseljena gotovo osamdeset godina, ova uspavana ljepotica probudila se iz dugog sna, iako je teško povjerovati s obzirom na ljepotu zgrade, da je uopće mogla biti napuštena. Izgrađena je između 1927. i 1931. godine prema nacrtima Louisa Amédéea Aragona, koji su svi nedavno pronađeni na tavanu, a ovo je zdanje koje podsjeća na filmski set bilo naseljeno samo od 1931. do 1936. od strane prestižne loze španjolskih aristokrata. Pripadalo je lozi belgijske kraljice Fabiole i njezinih roditelja markiza i markize Casa Riera, koji su također u bliskom srodstvu s modnim dizajnerom Cristóbalom Balenciagom.

image

Severina uživa u villi Magnan Biarritz

INSTAGRAM/SEVERINA

Villa Château, koja trenutačno nije dostupna gostima nalazi se na posjedu površine 1400 kvadrata, točno u njegovoj sredini, a tu su i tri pomoćne zgrade sagrađene u neobaskijskom stilu - domareva, vozačeva i vrtlareva kuća u kojima se može boraviti. Svaka soba, smještena u te tri pomoćne zgrade, individualno je uređena i nudi različite varijante smještaja - od klasičnog dvokrevetnog do cijelog apartmana, a cijene se okvirno kreću od 440 do 800 eura za noć. Posvuda se nalazi originalni pod izrađen od Chantilly parketa i ljušteni zidovi pastelnih boja koji zapravo odražavaju povijest vile, a istovremeno suvremenu umjetnost i završnu obradu koja stvara osjećaj udobnosti i luksuza. Novim vlasnicima Anne i Jérômeu Israëlu trebalo je godinu i pol dana da vrate vili njezin stari sjaj, počevši od uređenja trošnih krovova pa sve do vrtova koji su se tijekom godina zapuštenosti pretvorili u džunglu. Kad je riječ o interijerima, Anne se oslonila na svoje iskustvo dizajnerice proizvodnje, nabavljajući većinu namještaja i dekora s brojnih buvljaka i dućana rabljenih stvari. Njezin je pristup bio vrlo slobodan, opisala ga je kao ukras koji nije ukras, koji je spoj razdoblja iz kojeg vila potječe, estetike i novih predmeta koji nadopunjuju njezinu arhitekturu čime je postigla osjećaj topline doma, koju njezini gosti osjećaju već po samom dolasku. Prije nego što su preuzeli poprilično veliki zadatak obnove Ville Magnan, Anne i Jérôme radili su u filmskoj i zabavnoj industriji kao snimatelji, odnosno kao stilisti i produkcijski dizajneri. Upoznali su se na filmskom setu u mladosti i zajedno su više od 35 godina, a zajedno imaju i troje odrasle djece. Prvotno su živjeli u staroj tvornici u Montreuilu u predgrađu Pariza više od 15 godina, a prilikom jednog obiteljskog odmora u Biarritzu otkrili su vilu i odmah poželjeli poslati njezini vlasnici.

image

U vili prevladava osjećaj udobnosti i luksuza.

INSTAGRAM
image

Kutak za opuštanje

INSTAGRAM
image

Sve je u detaljima

INSTAGRAM
image

Vlasnici Anne i Jérôme Israël uložili su puno ljubavi u njezino uređenje

INSTAGRAM/SEVERINA
image
INSTAGRAM/SEVERINA

Svojim gostima nude komfor, ali i privatnost, a upravo to dvije su najvažnije stavke čak i onih najzahtjevnijih gostiju. Njihovu gostoljubivost mogla je osjetiti i Severina koja je na Instagramu objavila i fotografije iz šarmantne kuhinje, a nedavno otvoreni restoran De Puta Madre dodao je jednu novu dimenziju boutique odmoru koji nudi sezonska jela pripremljena od lokalnih sastojaka. Kuhinja se nalazi u jednom od staklenika u vrtu, a zanimljivo je da se gostima jelovnik zapravo prije konzumacije ne pokazuje i to kako bi se stvorila atmosfera večernje zabave i gastro iznenađenja. Doručak, čija je cijena uključena u cijenu smještaja, slično je organiziran, s gostima koji sjede zajedno za velikim stolom na terasi. Naime, ideja je da svi poput prave obitelji, razgovaraju “o svemu i ničemu”, kako kaže sama Anne, a na stolu su čak i gramofon i vinili za dodatnu atmosferu i ugođaj.

U sklopu imanja nalazi se i mali vintage dućan u kojem se nalazi mnoštvo modnih i kućnih potrepština, kao i komada robne marke Umlaut, inače Anneine kćeri Zelie. Jedna od omiljenih atrakcija imanja je dio sa životinjama, među kojima možete pronaći pijetla, ponija, albino pauna i svima omiljenog magarca Hektora, koji slobodno šeta gdje god želi.

Linker
12. lipanj 2024 11:35