BERISLAVA PICEK CROPIX
SLATKA PREPORUKA

Ne znate više što s jabukama? Imamo recept za najslađu slasticu

Naša suradnica Slavica Šagolj s nama je podijelila recept za karamelizirane jabuke koje će biti i odličan detalj na blagovaonskom stolu.

Naša suradnica Slavica Šagolj s nama je podijelila recept za karamelizirane jabuke koje će biti i odličan detalj na blagovaonskom stolu.

Ako vam se ne radi pita od jabuka ili preokrenuti kolač s tim voćem, imamo novi prijedlog koji - osim što je prava slastica - će biti i odličan jesenski detalj u blagovaonici.

Karamelizirane jabuke

Sastojci:

  • 8 manjih jabuka iste veličine (sorta gala)
  • 300 ml rižinog ili kukuruznog sirupa
  • pola žličice jestive crvene boje
  • 400 g šećera
  • 180 ml vode
image
BERISLAVA PICEK CROPIX

Priprema:

Jabuke dobro oprati ispod mlaza hladne vode, ukloniti peteljku i umetnuti drveni štapić. U manju, a duboku posudu za kuhanje uliti vodu te dodati šećer, sirup dobro pomiješati i staviti na laganu vatru. Kada tekućina prokuha, dodati jestivu boju i kuhati oko pet minuta. Posudu maknuti s vatre i pustiti nekoliko minuta da smjesa odstoji.

Jednu po jednu jabuku uroniti u karameliziranu tekućinu i njome obložiti cijelu površinu jabuke. Jabuke stavljati na rešetku da se ohlade. Servirati uz koji listić mente.

Linker
08. studeni 2024 09:40