UNSPLASH
malo drugačija pašta

Proslavite Svjetski dan tjestenine s odličnim receptom Ivana Pažanina

Spoj tradicije i nečekivanih sastojaka vlada u receptu našeg poznatog chefa.

Spoj tradicije i nečekivanih sastojaka vlada u receptu našeg poznatog chefa.

Povodom Svjetskog dana tjestenine prisjetili smo se jednog recepta koji je s nama prije par godina podijelio chef Ivan Pažanin, a koji će zavodoljiti i najzahtjevnija nepca.

TJESTENINA S LIGNJAMA I PESTOM OD ORAHA I CELERA

Sastojci:

  • 20 dag mini liganja
  • 30 dag tjestenine
  • šaka oraha
  • 10 dag celera
  • dva režnja češnjaka
  • ulje za prženje
  • maslinovo ulje
  • dvije žlice oštrog brašna
  • dvije žlice konjaka
  • sol
image

Ivan Pažanin

SASA BURIĆ/CROPIX CROPIX

U blenderu izmiksati orahe, celer i češnjak te dodati malo vode u kojoj se kuhala tjestenina kako bi pesto imao bolju teksturu. Pesto sjediniti s kuhanom tjesteninom, koja se prije toga kratko poprži na maslinovu ulju te zalije konjakom i vodom. Tjesteninu i pesto poslužiti s prženim lignjicama, koje se pripremaju tako da se uvaljaju u oštro brašno i prže u vrelom ulju. Kad su gotove, po želji posoliti.

image
SASA BURIĆ/CROPIX
Linker
25. listopad 2024 15:02