Spoj tradicije i nečekivanih sastojaka vlada u receptu našeg poznatog chefa.
Povodom Svjetskog dana tjestenine prisjetili smo se jednog recepta koji je s nama prije par godina podijelio chef Ivan Pažanin, a koji će zavodoljiti i najzahtjevnija nepca.
TJESTENINA S LIGNJAMA I PESTOM OD ORAHA I CELERA
Sastojci:
- 20 dag mini liganja
- 30 dag tjestenine
- šaka oraha
- 10 dag celera
- dva režnja češnjaka
- ulje za prženje
- maslinovo ulje
- dvije žlice oštrog brašna
- dvije žlice konjaka
- sol
U blenderu izmiksati orahe, celer i češnjak te dodati malo vode u kojoj se kuhala tjestenina kako bi pesto imao bolju teksturu. Pesto sjediniti s kuhanom tjesteninom, koja se prije toga kratko poprži na maslinovu ulju te zalije konjakom i vodom. Tjesteninu i pesto poslužiti s prženim lignjicama, koje se pripremaju tako da se uvaljaju u oštro brašno i prže u vrelom ulju. Kad su gotove, po želji posoliti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....