UFC

White se ne slaže da je ‘BMF‘ pojas nepotreban: ‘Niste svjesni koliko se boraca želi boriti za tu titulu‘

BMF pojas

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
UFC je naišao na određene kritike zbog vraćanja ‘BMF‘ pojasa u igru, ali White tvrdi da se radi o sjajnom potezu

Interesantnu inovaciju predstavio nam je UFC u jesen 2019. godine. Najjača svjetska MMA organizacija izmislila je takozvani ‘‘BMF‘‘ pojas, a radilo se o titulu za ‘‘Najopakijeg čovjeka na svijetu‘‘. Titulu su izmislili posebno za meč između Jorgea Masvidala i Natea Diaza, a Jorge Masvidal osvojio je pojas porazivši Diaza prekidom nakon treće runde.

Masvidal si je time priskrbio status ‘‘BMF-a‘‘, ali taj pojas nikada nije morao braniti, a nedavno se i povukao iz sporta. S obzirom da se Masvidal povukao, UFC-ovi čelnici odlučili su organizirati meč za novog ‘‘BMF-a‘‘, a uparili su Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. Teško se ne složiti da obojica zaslužuju borbu za epitet ‘‘BMF-a‘‘, a tko će doći do pojasa, saznat ćemo 29. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 291 eventu.

Mnogo je onih koji kritiziraju ovaj potez UFC-a i ‘‘BMF‘‘ pojas smatraju ‘‘nepotrebnom glupošću‘‘, odnosno titulom koja nema nikakvu težinu. Dana White i UFC se vjerojatno ne slažu, a White je na jučerašnjoj konferenciji za medije ukratko pojasnio zašto su vratili ‘‘BMF‘‘ titulu.

‘‘Smatramo da je borba između Poiriera i Gaethjea uistinu odlična borba. Masvidal se umirovio i stoga smo izložili ‘BMF‘ titulu. Niste svjesni koliko se boraca želi boriti za ‘BMF‘ titulu. Svi se žele boriti za taj pojas. Zabavno je, drukčije je i zato to radimo ponovno.‘‘, objasnio je Dana, a potom je odgovorio na upit ‘‘Hoće li se BMF titula moći braniti?‘‘

‘‘Ne znam. Kad se sjetite prvog meča za tu titulu, odabrali smo dvojicu najboljih tipova za to. Ista stvar je i ovaj put. Ovo su najbolji tipovi za taj meč. Svi žele ovaj pojas i stoga ćemo vidjeti što će se dogoditi.‘‘, dodao je Dana koji očito ni sam nije siguran kakvi su im planovi u vezi ‘‘BMF‘‘ pojasa.

U svakom slučaju, UFC će znati dobro ispromovirati tu titulu, a ukoliko borci već žele meč za taj pojas, zašto im to i ne omogućiti.

Linker
01. srpanj 2024 18:52