UFC

White održao sastanak s borcima, ovo su najvažniji zaključci

Stipe Miočić, Dana White i Daniel Cormier
 screenshot
Dana White u petak je održao telekonferenciju sa svojim borcima, a tema je bila aktualna situacija u UFC-u i planovi za borbu protiv koronavirusa.

Predsjednik UFC-a odlučio je održati jedan otvoreni razgovor sa svojim borcima te im objasniti kakva je trenutna situacija s UFC-om i njihovim idućim nastupima. Nakon uvodne riječi, White je prepustio riječ borcima i odgovarao na njihova brojna pitanja.

Prema saznanjima MMA Fightinga, White je najavio povratak UFC-a, ponovio da će se idući event održati 9. svibnja, a priredbe namjerava organizirati i na tjednoj razini na američkom tlu. Dana je otkrio i kako UFC radi na pregovorima s državnim službenicima od kojih traži da im dopusti održavanje borbi u APEX kompleksu.

Nadalje, White je obećao da će se svi borci, koji to žele, moći boriti tri puta još ove godine te da će 'Fight Island' biti u funkciji krajem svibnja ili početkom lipnja.

MMA Fighting doznaje i kako sastanku nisu smjeli prisustvovati menadžeri i ostale stranke. Jedan je borac, koji je htio ostati anoniman, sastanak nazvao 'besmislenim", a navodno je sve bilo organizirano tako da borci nisu mogli vidjeti tko je sve prisutan i tko točno postavlja pitanja.

Nekoliko je boraca nakon poziva MMA Fightinga otkrilo da nisu provjeravali svoje emailove pa tako nisu ni na vrijeme saznali za održavanje sastanka, ali su poručili da će prisustvovati idućem koji je zakazan za ponedjeljak.

MMA Fighting i MMA Junkie uspjeli su izvući neke najzanimljivije točke o kojima se raspravljalo:

  • Prioritet imaju borci kojima su već odgođeni nastupi.
  • Whiteu se ne sviđaju opcije s 'catchweight' borbama te je poručio borcima da pričekaju dok ne budu sigurni da mogu postići potrebnu kilažu.
  • 'Matchmakeri' će kontaktirati borce kako bi dogovorili njihove nastupe i pomoći će im oko liječničkih pregleda.
  • Lokacija 'Fight Islanda' bit će na međunarodnim vodama što znači da borcima neće biti potrebne vize.
  • UFC trenutno pregovara oko otvaranja APEX-a i UFC Performance Instituta.
  • UFC pregovara s Vladom u Nevadi oko priredbi u Las Vegasu koje žele pokrenuti u svibnju. Ništa nije finalizirano, a nadolazeći eventi će se vjerojatno održati u SAD-u.
  • "International Fight Week" će vjerojatno izostati ove godine.
  • Borci se ne moraju boriti ako se ne osjećaju sigurno za vrijeme pandemije. White je rekao kako pritiska neće biti.
  • Broj ljudi koji će moći pristupiti eventima je ograničen, što bi moglo dovesti borce do nekih teških odluka.

Linker
03. listopad 2024 13:16