UFC

Volkanovski je veliki autsajder u potencijalnom meču protiv Makhacheva: Oliveira bi također bio favorit

Charles Oliveira, Alexander Volkanovski i Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvaku UFC-ove perolake kategorije kladionice nisu naklonjene protiv najboljih boraca lake kategorije

Sjajnu zamjenu pronašao je UFC u slučaju da Charles Oliveira ili Islam Makhachev iz nekog razloga otkažu nastup na UFC 280 eventu koji se održava 22. listopada (deseti mjesec).

Alexander Volkanovski, prvak UFC-ove perolake kategorije uskočit će u tom slučaju kao zamjena te će imati priliku postati UFC-ovim prvakom lake kategorije ako nastupi te večeri u Abu Dhabiju.

Ususret nadolazećem eventu i nakon vijesti da je Volkanovski i službeno postao zamjenom, kladionice su pustie koeficijente za njegove potencijalne mečeve protiv Oliveire i Makhacheva. Očekivano ti koeficijenti izgledaju, odnosno Volkanovski je autsajder u oba slučaja. Međutim, kladionice možda ipak pretjerano podcjenjuju borca koji zauzima prvo mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

Naime, koeficijent na pobjedu Islama Makhacheva iznosi 1,25 dok je koeficijent na pobjedu Volkanovskog 4,00 u tom slučaju. Kad je u pitanju Charles Oliveira, koeficijent je osjetno izjednačeniji. 1,71 iznosi na pobjedu Oliveire, dok je 2,20 na slavlje Volkanovskog.

Fizička veličina Oliveire i Makhacheva vjerojatno je jedan od glavnih čimbenika. Makhachev i Oliveira imaju 10 centimetara prednosti nad Volkanovskim, a i svojom građom spadaju među najkrupnije borce lake kategorije. Obojica bi bez ikakvih problema mogli nastupati i u velter kategoriji, dok je Volkanovski jedan od nižih boraca svoje matične perolake kategorije.

Sjajnog Australac ne može se podcijeniti kakva god bila razlika u fizikalijama, jer radi se o borcu kojeg mnogi u ovom trenutku vide kao najvještijeg i najkompletnijeg na cijelom rosteru. Hoće li dobiti priliku pokazati se protiv elitnih boraca lake kategorije, saznat ćemo u periodu koji slijedi.

Linker
04. srpanj 2024 09:16