UFC

Alexander Volkanovski: ‘Israel Adesanya je uzbuđen zbog Pereire, ponovno je gladan‘

Adesanya i Volkanovski

 Instagram (citykickboxing)
Trenera su također pitali za taktiku, no naravno da nije htio ništa otkrivati

Manje od mjesec dana ostalo je do UFC 281 priredbe koju će predvoditi stari rivali Israel Adesanyja i Alex Pereira. Podsjećamo, Pereira već ima dvije pobjede u kickboksu nad prvakom srednje kategorije, tako da će Adesanya sada napokon tražiti dugo željenu osvetu.

Iako se prvaka u posljednjih nekoliko navrata kritiziralo zbog neatraktivnosti, ono što je uistinu bitno jest pobjeda. No, ovoga bi puta Israel mogao tražiti i završnicu zbog već spomenuta dva poraza od Pereire, no to mu sigurno nije lagan zadatak.

O pripremama, kampu i Adesanyinom ‘‘mindsetu‘‘ progovorio je prvak perolake kategorije i njegov timski kolega, Alexander Volkanovski:

‘‘Nisam vidio, ali stalno razgovaram s dečkima. On je uvijek taj, uvijek je uzbuđen. Mislim da tu definitivno ima dosta vatre. Znam da je jako uzbuđen oko te borbe i to mu daje novu glad. On je uvijek gladan, radi punom parom, ali ne na način da samo odradi posao. To nije slučaj, ima dosta vatre u njemu ovog puta‘‘, rekao je Volkanovski za Yahoo! Sports.

Glavni trener City Kickboxing dvorane, Eugene Bareman rekao je da su Israelu timski kolege poput Volkanovskog velika inspiracija, a progovorio je i o taktici protiv Pereire, iako nije puno otkrio:

‘‘Kada pričamo o strategiji, nema prave ili krive. Svodi se na onu koja u tom trenutku funkcionira, mi na taj način pristupamo borbama. Možda drugi timovi tako ne rade, ali ja uvijek proučavam tuđe taktike i druge trenere‘‘, zaključio je Bareman.

Adesanya i Pereira borit će se na UFC 281 priredbi 12. studenog (jedanaesti mjesec), a lokacija je Madison Square Garden u New Yorku.

Linker
01. srpanj 2024 02:38