UFC

(VIDEO) UFC-ov spektakl u ‘Sphereu‘ bio je pravo produkcijsko čudo: Pogledajte dosad neviđene kadrove s jedne UFC-ove priredbe

UFC 306

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
UFC je ovime visoko postavio letvicu, a nadamo se kako ovo nije posljednji put da gledamo priredbu u Sphereu

Iako smo se često znali požaliti na slabašan ‘‘main card‘‘, noćašnji UFC 306 bio je pravi produkcijski spektakl. Po prvi puta održana je jedna borilačka priredba u takozvanom ‘‘Sphereu‘‘, pravom arhitektonskom čudu smještenom u Las Vegasu. Dvorana je to okruglog oblika, s ogromnom video-zidovima i iznutra i izvana.

S obzirom da je priredba održana povodom meksičkog Dana nezavisnosti, cijela priredba i produkcija bila je u tom duhu. U šest poglavlja smo između borbi slušali crtice iz meksičke povijesti, njihove borbe za slobodu i neovisnost, a sve je bilo popraćeno cinematičnim prikazima na spomenutim video-zidovima.

U glavnoj borbi večeri, Merab Dvalishvili deklasirao je bivšeg prvaka, Seana O‘Malleyja. Punih pet rundi O‘Malley nije znao gdje se nalazi, izgledao je ispuhano i loše, a Merab je to iskoristio i na najbolji mogući način došao do pobjede.

Valentina Shevchenko također je rutinski svladala Alexu Grasso i tako pobjedom zaključila trilogiju, a vratila je i svoj pojas u muha kategoriji. Esteban Ribovics i Daniel Zellhuber pružili su nam jednu od ponajboljih rundi ikada viđenih, a slavio je i mlađahni Raul Rosas Jr. na samom otvaranju priredbe.

Iako ‘‘card‘‘ nije bio najbolji, UFC je to nadomjestio spektaklom i fenomenalnom produkcijom ‘‘Spherea‘‘. Teško je riječima opisati sve ono što smo vidjeli noćas, a najbolje je da sami pogledate VIDEO i uvjerite se, ukoliko noćas niste bili budni.

UFC je ovime visoko postavio letvicu, a nadamo se kako ovo nije posljednji put da gledamo priredbu u Sphereu. Možemo tek zamisliti kakav bi spektakl bio da u takvu dvoranu smjeste neki još jači ‘‘event‘‘, no, ne sumnjamo da ćemo i to nekada gledati.

Linker
15. rujan 2024 13:01