UFC

(VIDEO) UFC-ov borac razotkrio sramotno ponašanje francuske antidopinške agencije: ‘Najkorumpiraniji su‘

Nassourdine Imavov (lijevo) i Brendan Allen (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Francuska antidopinška agencija prisilila je Renata Moicana i Brendana Allena na dodatnu torturu nakon vaganja

Večerašnji UFC Fight Night 243 event održat će se u Parizu, a "fight card" prepun je domaćih francuskih boraca. Između ostalih, u dvije glavne borbe večeri gledat ćemo nastupe dvojice ponajboljih francuskih boraca.

Benoit Saint Denis pokušat će u glavnoj borbi večeri dovesti publiku do ludila pobjedom nad Brazilcem Renatom Moicanom, dok će Nassourdine Imavov predstavljati Francusku u meču protiv Amerikancem Brendanom Allenom. Francuzi su poprilično veliki favoriti u tim mečevima, a nakon onoga što je iznijeo Brendan Allen, dojam je kako se na svakakve načine pokušava sabotirati njihove protivnike.

"Samo da svi znate, Francuska ima najkorumpiraniji način odnošenja prema borcima. Imam preko 40 mečeva, borio sam se izvan SAD-a, u različitim saveznim državama unutar SAD-a itd. Ovdje sam skinuo kilažu bez problema, ali zatim mi govore kako moram dati uzorak urina, odmah nakon vaganja. Dakle, dehidriran nakon vaganja, moram im davati urin. Tri sata sam čekao da uspijem urinirati, a nakon toga su tražili da vadim krv. Izvadili su mi krv i rekli su mi kako nisu uzeli dovoljno te su tražili da mi ponovno vade krv, ali odbio sam ih.

"Nitko od glavnih francuskih predstavnika nije morao prolaziti kroz takva sranja, samo Moicano i ja smo bili primorani raditi sve to. Dvije najvažnije borbe na ‘cardu‘, a Francuzi nisu imali nikakve obaveze nakon vaganja. Oni su otišli u sobe, spavali su, jeli, radili što god požele. Ovo mjesto (Francuska) je usrana rupa.", otkrio je Brendan Allen putem društvenih mreža.

Mnogi se pitaju zašto Allenova priča prolazi ispod radara, jer radi se o očitom favoriziranju domaćih boraca i nejednakim uvjetima za sve sudionike. Ako je Allen uistinu morao proći kroz sve što je nabrojao, radi se o pravoj torturi za nekog tko je upravo završio s mukotrpnim procesom vaganja. Dok su Imavov i Saint Denis radili oporavak od skidanja kilaže, Allen i Moicano morali su obavljati raznorazne pretrage i time se produljila njihova agonija.

Tuco Tokkos, sparing partner i prijatelj Brendana Allena otkrio je kako ova testiranja nisu naređena od strane UFC-ove antidopinške agencije, nego su došla pod naredbom Francuske antidoping agencije.

"Rekli su kako moraju odraditi doping testiranje dvojice boraca koji će nastupiti u dvama glavnim borbama večeri, ali su pojasnili da Nassourdinea i Benoita ne moraju testirati jer oni navodno redovno bivaju testirani u Francuskoj. Inzistirali su da Brendan i Renato budu testirani odmah nakon vaganja kako bi provjerili jesu li koristili diuretike prilikom skidanja kilaže, a to se kasnije ne bi vidjelo i zato su ih odmah morali testirati. To nema nikakvog smisla, jer onda postoji mogućnost da su i njihovi protivnici koristili diuretike, a antidopinška agencija neće ih uhvatiti u korištenju ako ih ne testira odmah. Kako bi Brendan i Renato trebali urinirati ako su tek završili sa skidanjem kilaže? Sati su potrebni za rehidraciju. Ponavljam, ovo nema ništa s UFC-om, nego s Francuskom antidopinškom agencijom od koje je došla naredba da će otkazati mečeve ako Allen i Moicano ne odrade testove. Teška korupcija.", otkrio je Tuco u komentaru na objavu "Home of Fight" Instagram stranice.

Nadamo se da su se Allen i Mocinao ipak uspjeli adekvatno oporaviti te da u današnje mečeve ulaze maksimalno spremni. Vjerujemo da borci poput Imavova i Saint Denisa ne žele nepoštene uvjete, ali atletska komisija u Francuskoj očito ima svoje načine za otežati stranim borcima.

Linker
28. rujan 2024 17:08