UFC

(VIDEO) UFC 307 ostaje bez sjajne borbe: Bivši prvak zbog ozljede otkazao dvoboj protiv neporaženog Rusa

Aljamain Sterling i Jeremy Kennedy na treningu (trenutak ozljede prilikom kimure)

 SCREENSHOT (YT, FUNKMASTER MMA)
Perolaka divizija ostala je bez jedne intrigantne borbe, bar u dogledno vrijeme

Jedna značajna borba u perolakoj kategoriji više nije dio nadolazećeg rasporeda UFC-a.

Bivši prvak u bantam kategoriji, Aljamain "Funk Master" Sterling, najavio je u srijedu da se povlači iz borbe protiv Movsara Evloeva zbog ozljede. Očekivalo se da će se borba održati 5. listopada na UFC-u 307 u Delta Centeru u Salt Lake Cityju, na priredbi koju prevode prvak u poluteškoj kategoriji Alex Pereira i izazivač Khalil Rountree Jr.

"Nažalost, moram obavijestiti sve da neću nastupiti u Salt Lake Cityju na UFC-u 307," rekao je Sterling na svom YouTube kanalu. "Tijekom sparinga sam zadobio ozljedu, koja ne zahtijeva operaciju, ali prema preporuci UFC-ovog medicinskog osoblja, neću moći pravilno nastupiti u ovom kratkom vremenskom roku."

S obzirom da je Sterling (24-4) izvan meča, ostaje nejasno hoće li Evloev (18-0) ostati na rasporedu. Iako nije precizirao prirodu ozljede, podijelio je video iz treninga na kojem je sparing partner Jeremy Kennedy pokušao kimuru s donje pozicije, što je dovelo do ozljede ruke.

"Ispričavam se Movsaru i njegovom timu jer, naravno, obojica smo razgovarali i jako sam se radovao udariti ovog momka u lice," rekao je Sterling. "Dakle, Movsar, ako još uvijek stvarno želiš udariti ovo zgodno lice, izazivam te da pomaknemo borbu i pričekaš Daddyja. Vratit ću se uskoro. Možda ovo možemo odraditi u prosincu."

Linker
19. rujan 2024 13:35