UFC

(VIDEO) Stravičan lakat prekinuo borbu u UFC-u! Borac prevezen u bolnicu nakon teške ozljede oka

Rongzhu (desno)

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Kineski borac pretrpio je tešku ozljedu - puknuće kostiju lica, a vid lijevog oka je u upitnom stanju

Rongzhuov ‘‘drugi debi‘‘ u UFC-u završio je katastrofalno.

Kineski borac je bio otpušten iz UFC-a nakon omjera 1-2 u 2022. godini, no ponovno je izborio povratak u oktogon s tri pobjede u ‘‘Road to UFC‘‘ seriji. Rongzhu se suočio s Chrisom Padillom na UFC Vegas 97 priredbi u subotu navečer. Ovaj 24-godišnjak pokazao je dobru formu tijekom konkurentne borbe koja je završila nakon jednog razornog udarca laktom u drugoj rundi.

Padilla je savršeno tajmirao lakat u Rongzhuovu ravno u oko koje je odmah oteklo, ostavljajući Kineza s ogromnim hematomom na lijevom oku. Borba je potrajala još nekoliko trenutaka, no tada je sudac Kerry Hatley primijetio štetu i zaustavio borbu kako bi liječnik mogao procijeniti ozljedu. Očekivano, Rongzhu je ocijenjen nesposobnim za nastavak borbe.

Prema MMAMania.com, ‘‘Little Yama‘‘ je nakon borbe prevezen u lokalnu bolnicu na preventivni pregled lica. Kasnije je Rongzhuov menadžer potvrdio da je ozlijeđeni borac pretrpio višestruke prijelome kostiju lica te je također otkrio da "još uvijek ne može otvoriti oko."

image

UFC-ov borac Rongzhu

Screenshot (mma Mania)

Padilla nije pokazao previše zabrinutosti za svog protivnika nakon borbe. Nakon što je proširio svoj profesionalni omjer na 15-6, ‘‘Taco‘‘ je želio biti nagrađen s jednim od četiri bonusa od 50 tisuća dolara.

‘‘Mislim da vrijedim 50 tisuća dolara, čovječe‘‘, rekao je Padilla na UFC Vegas 97 konferenciji za novinare nakon borbe. ‘‘Tko je ikad nekoga raspolovio laktom, napuhao mu oko? Zato sam u kavezu govorio: ‘No mas!‘ jer je on govorio: ‘Ubod u oko, ubod u oko’.‘‘

‘‘Daj, dečko! Udario sam te laktom, a ne prstom. Znaš da ti je to spljoštilo oko. Zato sam bio kao: ‘Ah! Moram te sad ubiti’ i kad su pozvali liječnika, znao sam da više ne želi borbu.‘‘

‘‘Bez nepoštovanja prema njemu jer mislim da sam mu stvarno smrskao oko. Osjetio sam kako se smrvilo.‘‘

Iznenađujuće, Padilla nije bio među onima koje su nagradili kad je bilo vrijeme za dodjelu bonusa. Steve Garcia i Cody Durden dobili su dodatnih 50 tisuća dolara za izvedbu večeri za svoje pobjede prekidom protiv Kylea Nelsona i Matta Schnella.

Bivša prvakinja u muha kategoriji Jessica Andrade i nadolazeća zvijezda Natalia Silva također su dobile dodatnih 50 tisuća dolara nakon što je njihova borba proglašena borbom večeri.

Lakat Chrisa Padille protiv Rongzhua možete pogledati OVDJE.

Linker
09. rujan 2024 12:39