UFC

McGregorov trener i borci nakon incidenta u UFC-u: ‘MMA je jedini sport gdje se dopušta varanje‘

John Kavanagh

 Ger Holland/Alamy/Alamy/Profimedia
Nakon očitog prekšaja koji je prošao nekažnjeno prošle subote u UFC-u, John Kavanagh nije mogao šutjeti

John Kavanagh, dugogodišnji trener UFC-ove zvijezde Conora McGregora, pozvao je na važne promjene kako bi se trajno riješile brojne kontroverze u sportu. Njegov prijedlog dolazi nakon incidenta na subotnjoj ‘‘UFC Vegas 97‘‘ priredbi koji je ponovno potaknuo rasprave o provođenju pravila i ‘‘fair playu‘‘ u oktogonu.

Naime, Jaqueline Amorim pobijedila je Vanessu Demopoulos polugom (armbar) u prvoj rundi. Svega nekoliko trenutaka prije nego je tapkala, Demopoulos se glasno žalila sudcu da joj Amorim gura prste u rukavicu, što je nedozvoljeno. Sudac nije reagirao unatoč tome što je taj prekršaj zasigurno utjecao na konačan ishod borbe.

Kavanagh je na društvenim mrežama izrazio svoje nezadovoljstvo zbog, kako on smatra, nedosljednog provođenja postojećih pravila. U središtu Kavanaghovog argumenta je uvjerenje da trenutni sustav upozorenja s minimalnim posljedicama ne odvraća borce od kršenja pravila. On zagovara stroži pristup, sugerirajući trenutna oduzimanja bodova za prekršaje, bez uobičajenih upozorenja ili pružanja "druge šanse".

"Koliko često vidite oduzimanje boda zbog jasnog kršenja pravila poput hvatanja za ogradu ili rukavicu. Jednom u 1000 puta? Ako i toliko? Samo promijenite pravila - ili ih dozvolite... ili stvarno provodite ta pravila. Borce nije briga za upozorenja, ali oduzimanje bodova će promijeniti njihovo ponašanje", poručio je Kavanagh na društvenoj mreži X.

Kavanagh se ovom izjavom nadovezao na objavu Natana Levyja, borca u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Levy je jedan od mnogih koji su reagirali, a napisao je:

‘‘MMA je jedini sport u kojemu netko vara, zatim puste usporenu snimku, svi to vide i onda komentatori samo kažu: ‘Što je, tu je. Ako ne varaš, znači da se ni ne trudiš‘.‘‘

Linker
16. rujan 2024 14:55