UFC

(VIDEO) Sean Strickland upušta se u jako opasnu ‘igru‘: Vrlo utjecajnog menadžera optužuje za pedofiliju

Sean Strickland (lijevo) | Tiki Ghosn (desno)

 Instagram (strickland, Ghosn)
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije okomio se na menadžera koji zastupa mnoštvo poznatih boraca

UFC-ov borac Sean Strickland svojevrsni je magnet za privlačenje kontroverzi. Poznat je Strickland kao borac ‘‘bez dlake na jeziku‘‘, a posebno nesuzdržan zna biti putem društvenih mreža.

Prije nekoliko dana na meti Seana Stricklanda našao se Tiki Ghosna, nekadašnji UFC-ov borac (10-8-0, 0-4 UFC). Ghosn je danas vrlo utjecajan menadžer brojnih MMA boraca. Neki od njegovih najpoznatijih klijenata su Dustin Poirier, Brian Ortega, Paulo Costa, Dominick Reyes, Aljamain Sterling itd.

Strickland je u jednom od svojih ‘‘tvitova‘‘ otkrio kako je saznao da poprilično uznemirujuće informacije o Ghosnu. Sean navodi kako je Ghosn platio 100 dolara djevojci njegovog prijatelja kako bi ga oralno zadovoljila dok je njen partner bio na treningu. Također, Strickland navodi kako je došao do pouzdanih informacija koje govore o Tikijevim pedofilskim tendencijama. Poznati menadžer navodno je zaveo maloljetnu djevojku.

Vrlo brzo do Stricklanda je došla informacija kako Tiki Ghosn priprema privatnu tužbu zbog ‘‘klevete‘‘ i narušavanja ugleda, ali Sean Strickland ne planira se povući, iako je naknadno obrisao sporni tvit koji smo gore priložili. U videu koji traje nešto manje od pet minuta, Sean se obratio Tikiju i MMA javnosti poručivši kako je kontaktirao oca djevojke koju je Tiki Ghosn seksualno iskoristio dok je bila maloljetna, a otac žrtve podržava ga u pokretanju tužbe protiv Ghosna.

image

Stricklandov ‘‘tvit‘‘ koji je naknadno obrisao

Screenshot (twitter)

Sean navodi kako će pokrenuti javno prikupljanje financijskih sredstava kojima će se financirati sudski postupak protiv Ghosna, a isto tako navodi da Ghosn nema osnove za tužbu, jer Sean je samo iznosio ono što je čuo od nekog drugog.

‘‘Tiki, ako me želiš tužiti za klevetu, ovo ti imam za reći. Ja nisam klevetao, nisam ovo izmislio. To su stvari koje mi je otac te djevojke rekao. Ako me želiš tužiti, javno ću prikupljati novac i borit ću se na sudu protiv tebe.", poručio je Sean između ostalog.

Ono što Stricklanda posebno muči jest povezanost i utjecaj Tikija Ghosna. Sean ne razumije zašto je toliko boraca povezano s takvom osobom, a također dodaje kako nitko od relevantnih svjetskih medija ne prenosi njegove optužbe na račun Ghosna.

‘‘48 sati je prošlo i dalje ništa. Recite mi da ne postoji zataškavanje. Ne mogu kihnuti, a da to ne postane dostupno putem Googlea. Protok informacija je kontroliran.‘‘, navodi Sean.

Strickland se možda uistinu zamjerio ‘‘krupnoj ribi‘‘ i mogao bi izvući deblji kraj u svemu ovome, ako svoje tvrdnje ne potkrijepi čvrstim dokazima. Ghosn je očito osoba od velikog utjecaja, a još tijekom svoje MMA karijere, menadžer mu je bio Dana White (prije nego je postao čelni čovjek UFC-a).

Ghosn je 2009. godine završio svoju MMA karijeru i posvetio se biznisu. Arsenal Sports Agency naziv je njegove menadžerske agencije preko koje zastupa mnoštvo vrhunskih boraca i dodatno ojačava svoj utjecaj u svijetu MMA-a.

Pohvalno je da Strickland želi razotkrivati ovakve slučajeve i potencijalne ‘‘seksualne predatore‘‘, ali zasad je sve bazirano na Seanovim izjavama, bez ikakvih dokaza. Vidjet ćemo u kojem smjeru će se odvijati ovaj slučaj koji ima potencijal da se poprilično zahukta. Fanovi su svakako na Stricklandovoj strani i mnogi navode kako Sean ovim potezom ‘‘riskira svoju karijeru, možda čak i život‘‘, samo kako bi istjerao pravdu za neke ljude koje zapravo ni ne poznaje.

Kompletan slučaj detaljno je pojašnen u videu ispod ovog teksta.

Linker
15. kolovoz 2024 07:58