UFC

Dana White otklonio sve dileme: ‘Sean Strickland sljedeći je izazivač za pojas u srednjoj kategoriji‘

Sean Strickland

 Canadian Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvorangirani izazivač srednje kategorije dobit će priliku kojoj se i nadao

Ovaj vikend očekuje nas meč za UFC-ovu titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Dricus Du Plessis branit će pojas koji je početkom godine osvojio porazivši Seana Stricklanda, dok će Israel Adesanya pokušati vratiti pojas prvaka u svoje vlasništvo.

Teško je prognozirati tko će pobijediti u okršaju ove dvojice sjajnih boraca, ali kako god meč završi, srednja kategorija imat će dostojnog prvaka. No, što slijedi nakon toga? Nekoliko je upitnika po pitanju sljedećeg izazivača za pojas.

Sean Strickland prvi je u poretku izazivača, bivši je prvak, a pojas je izgubio tijesnim, neki će reći i nezasluženim porazom od Dricusa Du Plessisa. Sean se uspješno vratio pobjedama nakon tog poraza i u šestom mjesecu rutinski je svladao Paula Costu. Također, Strickland ima vrlo uvjerljivu pobjedu nad Israelom Adesanyom. Na temelju svega nabrojanog, Sean planira čekati napad na titulu i ne želi prihvaćati nikakav drugi meč.

Jedno vrijeme pričalo se kako bi se Strickland trebao boriti protiv Roberta Whittakera za status sljedećeg izazivača. Spominjalo se kako ćemo taj meč gledati baš u sklopu nadolazećeg UFC 305 eventa, ali Sean je odbacio takve navode rekavši kako nema razloga da se bori za status sljedećeg izazivača, jer taj status već ima. Međutim, svoje argumente ima i Robert Whittaker. On je također bivši prvak, iako je njegova vladavina završila još prije pet godina.

Trenutno je treći u poretku izazivača unutar srednje kategorije i slavio je u posljednja dva nastupa. Baš kao i Strickland, Whittaker ima pobjedu nad Costom, ali i impresivan nokaut nad Ikramom Aliskerovim. Whittaker za razliku od Stricklanda ne planira sjediti i čekati, a 26. listopada (10. mjesec) čeka ga meč protiv Khamzata Chimaeva. Pobjeda nad Khamzatom bila bi Whittakerova treća uzastopna i napad na titulu nešto je čemu će se Whittaker zasigurno nadati u slučaju pobjede. Ipak, Dana White sinoć je jasno istaknuo tko će biti sljedeći izazivač i otklonio je svaku sumnju.

‘‘Sean Strickland trenutno je prvorangirani borac srednje kategorije i stoga je odgovor ‘da‘", rekao je White na upit o Strikclandu kao sljedećem izazivaču za pojas.

Dakle, Sean s velikim zanimanjem može pratiti meč između Du Plessisa i Adesanye, jer pobjednik tog meča bit će njegov sljedeći protivnik. Kad se sve zbroji i oduzme, Sean Strickland zasluženo je sljedeći izazivač.

Nekoliko puta spašavao je UFC uskakanjem na ‘‘short notice‘‘, već dulje vrijeme ima kontinuitet dobrih rezultata, a pojas je izgubio podosta kontroverzno. Zaslužio je novu priliku.

Linker
21. kolovoz 2024 15:16