UFC

(VIDEO) ‘Saved by the bell‘: UFC je složio sjajnu kompilaciju situacija u kojima je borce spašavalo zvono za kraj runde

Charles Oliveira i Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neki od boraca uspjeli su preokrenuti meč u svoju korist, nakon što ih je signal za kraj runde spasio sigurnog poraza

‘‘Saved by the bell‘‘, odnosno, ‘‘Spašen zvonom‘‘ uzrečica je koju nerijetko slušamo u borilačkim sportovima. Radi se o rečenici koja opisuje situaciju gdje je određeni borac bio na rubu poraza, možda samo jednu sekundu daleko od toga da izgubi meč, ali zvono koje se oglasilo za kraj runde spasilo ga je poraza.

Nebrojene su situacije u kojima smo svjedočili nečem takvom. Nerijetko borci koji su se uspjeli spasiti ipak ulaze poprilično uzdrmani u sljedeću rundu i zapravo su samo odgodili neizbježno.

No, postoje situacije gdje je pojedine borce zvono za kraj runde uistinu spasilo, a zatim su ušli u sljedeću rundu i u potpunosti preokrenuli meč u svoju korist. To je na svojoj koži između ostalih osjetio i Cody Garbrandt.

Cody je u 11. mjesecu 2017. godine branio titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije. Njegov bivši prijatelj T.J. Dillashaw postao je njegovim najomraženijim rivalom. Cody je imao ogromnu želju ušutkati svog bivšeg timskog kolegu, a krajem prve runde bio je na korak do pobjede nokautom. Dezorijentirani Dillashaw spašavao je živu glavu i nekako je uspio izdržati do kraja prve runde.

Činilo se kako će Cody samo dovršiti posao u drugoj rundi, ali Dillashaw se u pauzi između rundi oporavio, konsolidirao se i preokrenuo je borbu. Druga runda donijela je nokaut, ali Cody Garbrandt bio je taj koji je završio nokautiran.

Taj meč od velikog je značaja za karijeru Codyja Garbrandta. Bio je to početak njegovog strmoglavog pada. Naime, Cody je nakon toga upisao još četiri poraza u narednih pet mečeva, a Dillashaw ga je nokautirao i u revanšu. Tko zna u kojem smjeru bi išla Codyjeva karijera da je uspio završiti posao u prvoj rundi te borbe, ali Dillashaw je bio ‘‘saved by the bell‘‘.

UFC je na svom YouTube kanalu podijelio video kompilaciju koja traje preko 14 minuta i sadrži nekoliko ‘‘saved by the bell‘‘ situacija. Zanimljivo je prisjetiti se situacija u kojima su borci gurali sve do tog zvona/sirene za kraj runde, a neki su uistinu dali sve od sebe da izdrže.

Sigurni smo da će vam se svidjeti ovaj UFC-ov videouradak koji možete pronaći ispod ovog teksta.

Linker
31. srpanj 2024 11:04