UFC

(VIDEO) Pet ugovora podijeljeno na sinoćnjem DWCS-u: Viđen je jedan poprilično neobičan finiš

Darrius Flowers vs. Amiran Gogoladze

 Twitter (ufc)
Polovica ovosezonskog Contender Seriesa prošla je nakon što je sinoć održan peti ovosezonski event

Dana White nastavlja biti darežljiv. Nakon što je na prvom ovosezonskom Contender Seriesu podijelio samo jedan ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom, White je omekšao u nastavku sezonu.

Nakon što je proteklog tjedna svih pet boraca koji su pobijedili nagrađeno ugovorom s UFC-om, isto se ponovilo i ovog tjedna. Istina, radi se i o borcima koji su pružili atraktivne i kvalitetne nastupe, a White je rekao da se neće ustručavati potpisati takve borce.

Sinoćnjim DWCS eventom pola sezone je prošlo, odnosno preostaje nam još pet evenata. No vratimo se malo na ono što se događalo sinoć.

U glavnoj borbi večeri obračunali su se teški. Neporaženi engleski borac Michael Parkin (6-0) na suprotnoj strani imao je Brazilca Eduarda Nevesa koji je u ovaj meč ušao s pet pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa. Perkin je slavio gušenjem (RNC) nakon nešto manje od dvije minute prve runde i izborio je ugovor.

Međutim, nije sve teklo glatko za engleskog teškaša. Eduardo Neves započeo je meč jako samouvjereno, bacajući bombe i djeluju možda i previše opušteno u stojci. Činilo se kao da bi Neves mogao doći do brzog nokauta, ali kad je Parkin odlučio ‘‘grapplati‘‘, borba je uskoro završila. Ovakva pobjeda podsjeća uvelike na pobjede Paula Craiga koji se često nađe u problemima, ali ‘‘submissionom‘‘ ipak dođe do pobjede. Michael Parkin timski je kolega Paula Craiga i zato ne čudi previše ovakva pobjeda.

U sunaslovnoj borbi večeri viđen je jedan od neobičnijih finiša u povijesti DWCS-a. Darrius Flowers (12-5-0) ušao je kao autsajder u meč protiv Gruzijca Amirana Gogoladzea (14-3-0), ali američki velteraš došao je do pobjede već nakon 73 sekunde.

Gogoladze je pokušavao zaključati ‘‘obrnuto trokut gušenje‘‘ (inverted triangle choke), ali Flowers ga je podigao i ‘‘slamom‘‘ se pokušao osloboditi. Nekoliko sekundi poslije Gogoladze je morao tapkati jer je ozlijedio rame prilikom tog ‘‘slama‘‘.

Ugovore su izborili još Jesus Santos Aguila koji nastupa u muha kategoriji, kao i Denisa Gomes, borkinja slamka kategorije.

Cameron Saalman, južnoafrički bantamaš peti je borac koji je sinoć potpisao ugovor s UFC-om, a on je upisao pobjedu jako lijepim nokautom u trećoj rundi.

Kompletne rezultate pročitajte pri dnu teksta.

DWCS Sezona 6: Week 5

Michael Parkin def. Eduardo Neves via submission - R1, 1:57

Darrius Flowers def. Amiran Gogoladze via KO/TKO - R1, 1:13

Jesus Santos Aguilar vs. Erisson Ferreira via submission - R3, 1:56

Cameron Saalman def. Josh Wang-Kim via KO/TKO - R3, 2:52

Denise Gomes def. Rayanne Amanda via jednoglasnom odlukom sudaca

Linker
04. srpanj 2024 19:52