UFC

Leon Edwards: ‘Ako Diaz dobije Chimaeva, sto posto bih mu dao priliku da napadne pojas‘

Leon Edwards vs. Nate Diaz

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Edwards je već jednom pobijedio Diaza, ali ne bježi od još jedne borbe

Nakon što je prošlog vikenda spektakularnim nokautom s trona skinuo dosadašnjeg vladara velter kategorije Kamarua Usmana, Leon Edwards već razmišlja o narednim potencijalnim borbama. Naravno, sad ga vrlo vjerojatno čeka treći meč protiv Usmana te ukoliko g aopet pobijedi, druge opcije bit će realnije.

No, lani se Edwards borio protiv Natea Diaza. Dominirao ga je ‘Rocky‘ punih pet rundi, da bi ga minutu prije kraja meča Diaz pogodio desnom nakon čega je Leon zateturao, no Diaz nije išao po finiš. Izgleda da bi Edwards drage volje prihvatio još jedan meč protiv Diaza.

‘‘Sto posto bih Nateu dao napad na pojas. Bila bi to luda scena. Sto posto bih mu dao, a čak sam i rekao nakon borbe, on je takav kakav je, jedan je od najboljih. Igra ga nikad nije promijenila, te ukoliko Nate pobijedi Chimaeva, definitivno dobiva priliku‘‘, rekao je Edwards.

UFC 279 je zadnja priredba na kojoj bi legendarni Diaz trebao nastupiti kao dio UFC-a. Nakon toga, barem po onome što su govorili i on i organizacija, bi trebao napustiti UFC. Iako su se mnogi nadali da će se Diazu dati neki veteran ili čak Conor, UFC se odlučio baciti ga u kavez Chiamevu.

S druge strane Edwards bi se trebao fokusirati na treću borbu protiv Usmana ukoliko želi razmišljati o drugim borcima. Već je više izvora reklo da je trilogija već u planu, a za lokaciju se šuška čak i Wembley.

Linker
05. srpanj 2024 17:28