UFC

(VIDEO) Nepoznati muškarac pokušao se potući s Ianom Garryjem: ‘Htio me ubiti, ali ostao sam smiren‘

Ian Garry

 Screenshot (twitter, Betrcombat)
UFC-ov borac velter kategorije nije bio daleko od još jedne ‘‘borbe‘‘ nakon pobjede nad Kenanom Songom

Jako dobru večer imao je Ian Garry proteklog vikenda na UFC 285 eventu. Mladi, talentirani Irac nokautom u trećoj rundi porazio je Kenana Songa, a do pobjede je došao nakon velikih problema u prvoj rundi.

Song je lijevim krošeom uzdrmao Garryja, bio je blizu pobjede prekidom, ali Garry se uspio sabrati i oporaviti. Već od početka druge runde, Garry je preuzeo inicijativu i počeo je ispravljati pogrešku iz prve runde. Ponovno je Garry prezentirao raskoš svojih vještina u stojci, sjajan rad nogu i brze ruke. Song se sve više mučio i kapitulaciju je potpisao u trećoj rundi.

Ne samo da je došao do nove pobjede u UFC-u, svoje četvrte, nego je nastupio i na istoj priredbi kao jedan od njegovih sportskih uzora. Jon Jones je taj uzor na kojeg mislimo, ali najveći Garryjev sportski uzor svakako je Conor McGregor koji je iz publike posmatrao novi nastup mladog Garryja.

Sve u svemu, bila je to sjajna večer za Iana Garryja, ali jedan od posjetitelja UFC 285 eventa umalo mu je pokvario večer. Naime, nepoznati muškarac pokušao se fizički obračunati s Ianom Garryjem na parkiralištu dvorane. Sukob se srećom nije dogodio, a Ian je gostujući kod Ariela Helwanija pojasnio što se točno dogodilo.

‘‘Sjedio sam sa svojim kompletnim timom, osam ili devet ljudi bilo je sa mnom. ‘Baka Khabib‘ mi je prišla i zatražila fotografiju. (‘Baka Khabib‘ pseudonim je starije gospođe koja je veliki fan MMA-a i koristi taj ‘username‘ na društvenim mrežama, op.a.). Naravno da sam pristao, a potom smo krenuli razgovarati. Dok sam pričao s njom, čuo sam nekog tipa kako se dere i provlači kroz automobile. Vikao je nešto tipa: ‘Brate, to je najlakših 50 tisuća dolara koje sam ikad zaradio‘. Nastavio je vikati, a zatim je naletio na mene (zakačio ga ramenom). Rekao sam mu da se opusti, a on je uzvratio: ‘Ili što? Ja sam borac i bavim se ovime. Ne želiš ovu paljbu‘. Ja sam samo stajao, smijao sam se i gledao sam u čuđenju. Njegov debeli prijatelj u ružičastom odijelu stajao je pokraj njega i govorio mi je da ne želim probleme s njima‘‘, prepričavao je Ian.

Garry je u nastavku razgovora prepričao kako ga je supruga upozorila da će izgubiti vizu i neće se moći boriti na tlu SAD-a ako se fizički obračuna s njima. Ian je bio spreman obračunati se ako dođe do napada od strane dvojice muškaraca, ali oni se ipak nisu približavali Garryju i njegovom timu, pa je sukob izbjegnut.

Velika je vjerojatnost da spomenuta dvojica nisu bila svjesna s kime razgovaraju i da se pokušavaju obračunati s profesionalnim borcem koji je upravo upisao četvrtu pobjedu u svom četvrtom UFC nastupu. Garry se ipak suzdržao, a Helwaniju rekao kako nikad zapravo nije niti sudjelovao u uličnim tučnjavama.

‘‘Ariele, ja nikada nisam sudjelovao u uličnoj tučnjavi jer sam prepametan za to. Ali način na koji me taj tip gledao, htio me ubiti. Bio sam spreman ostaviti ga bez svijesti ako se primakne samo korak bliže. No, ja sam profesionalni borac i morao sam ostati smiren. Na kraju dana, on nije imao šanse pobijediti. Vjerujem da je imao sjajnu večer nakon toga.‘‘, završio je Ian sa svojom pričom.

Nema sumnje da bi se spomenuti muškarci jako loše proveli u fizičkom obračunu s borcem koji nastupa na top razini, ali sve se na kraju dobro završilo.

Linker
26. lipanj 2024 01:44