UFC

Cormier otkrio dva detalja svoje karijere zbog kojih je požalio: ‘Nazivaju me ‘Kung-Fu Pandom‘ zbog toga‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
Član UFC-ove Kuće slavnih smatra da se trebao ranije povući iz sporta

Jako dobru MMA karijeru imao je Daniel Cormier. Nekoć ponajbolji američki hrvač MMA-om se počeo baviti podosta kasno, nešto prije 30. rođendana. U vrlo kratkom roku prometnuo se u ponajboljeg teškaša svijeta, ali kasnije se spustio u polutešku kategoriju.

Razlog spuštanja u nižu kategoriju bio je njegov prijatelj Cain Velasquez koji je vladao teškom kategorijom, a Cormier se nije htio boriti protiv njega. Kako ne bi kočili jedan drugog, ‘‘DC‘‘ je otišao među poluteškaše. Tamo je došao do titule prvaka u UFC-u, a pojas je ukupno triput obranio. Uspio je Cormier dovršiti posao i u teškoj kategoriji, pa je pred kraj karijere osvojio pojas i među teškašima.

22 pobjede i tri poraza (1 ‘no contest‘) upisao je tijekom svoje sjajne karijere, a prošle godine je nagrađen i ulaskom u UFC-ovu Kuću slavnih. Malo je toga za čime može žaliti, a vjerojatno ponajviše žali jer nije uspio poraziti Jona Jonesa. Ogroman motiv imao je Cormier u dvama mečevima protiv Jonesa, ali oba put je ostao bez pobjede. Prvi meč izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca, a u drugom je nokautiran. Druga Jonesova pobjeda kasnije je poništena zbog pada na doping.

I dok je itekako jasno da Cormier žali za tim porazima, ‘‘DC‘‘ je otkrio još dvije stvari za kojima najviše žali u svojoj karijeri. Odgovarajući na pitanja fanova tijekom UFC 285 eventa, Cormier je prvo istaknuo prekasni odlazak u mirovinu.

‘‘Vjerojatno sam se trebao umiroviti nakon što sam pobijedio Stipu ili nakon pobjede nad Derrickom Lewisom. Vukao sam ozljedu leđa nakon toga i više nisam bio dobar kao nekoć.‘‘, prva je stvar za kojom Cormier žali, a potom je naveo nešto što mnogi vjerojatno nisu očekivali.

‘‘Možda nisam trebao baciti onaj ‘kick‘ protiv Franka Mira. Sjećate li se tog udarca koji sam pokušao? Skočio sam i pokušao te udariti (obraćao se prisutnom Franku Miru). Pogledao si me i pitao si se što radim. Nisam to trebao napraviti, jer ljudi me i dalje ismijavaju zbog toga. Nazivaju me ‘Kung-Fu Pandom.‘‘‘, rekao je Cormier.

Cormier i Frank Mir borili su se u četvrtom mjesecu 2013. godine, a ‘‘DC‘‘je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Nastup je u globalu bio dobar, ali taj pokušaj ‘‘kicka‘‘ očito je ostao glavna priča njegove pobjede nad velikanom kao što je Mir.

https://twitter.com/kostasfant/status/888779418839240705

Linker
04. srpanj 2024 06:43