UFC

(VIDEO) Meksička tradicionalna glazba i sjajan pogled na Sphere: Ovo nije bilo još jedno ‘obično‘ ceremonijalno vaganje

Sean O‘Malley (lijevo) i Merab Dvalishvili (desno)

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
UFC ulaže puno energije u odavanje počasti meksičkom Danu nezavisnosti

UFC-ovi fanovi dobili su dašak spektakla koji nas čeka večeras u sklopu UFC 306 eventa. Naime, UFC je sinoć održao ceremonijalno vaganje koje se donekle ipak razlikovalo u odnosu na njihova klasična ceremonijalna vaganja.

"Show" je započeo kraćim izvedbama meksičke tradicionalne glazbe, kao i meksičkim tradicionalnim plesom. Time se dodatno podizao sav taj ugođaj baziran na meksičkom Danu nezavisnosti, a nakon što su završile sekvence plesa i pjesme, Joe Rogan započeo je s predstavljanjem. Na pozornici se našao i Turki Alalshikh kao glavni sponzorski partner ove priredbe, Dana White očekivano je bio prisutan kao "mozak ove operacije", a kadrovi koji su prikazivani u prijenosu izgledali su jako lijepo. Pozornica postavljena ispred Spherea te mnoštvo različitih efekata i kadrova prezentiranih u sklopu samog Spherea doprinosili su posebnom ambijentu ovog vaganja.

image

Pogled na Sphere tijekom ceremonijalnog vaganja

Christian Petersen/Getty images/Profimedia

Kad su u pitanju sučeljavanja boraca, nekih većih ekscesa i sukoba nije bilo. Najžustriji bio je Ronaldo Rodriguez koji je još na konferenciji za medije pokazao kako gaji visoku dozu animoziteta prema svom protivniku Odeu‘ Osbourneu. Temperamentni Meksikanac silovito je krenuo prema Osbourneu, ali Dana White i ostatak tima na pozornici bili su spremni te su pravovremenom reakcijom spriječili Rodrigueza da dođe preblizu svom protivniku. Osbourne je sve ispratio s osmijehom na licu, a ovaj meč mogao bi biti vrlo dinamičan i uzbudljiv.

Glavni akteri priredbe odradili su sučeljavanje na vrlo miran način, pokazujući uzajamno poštovanje. Brian Ortega i Diego Lopes nisu poznati kao borci koji će stvarati probleme u ovakvim situacijama, kao ni Alexa Grasso i Valentina Shevchenko.

Meč između Grasso i Shevchenko prvi je od ukupno dva meča za pojas. Čeka nas trilogija između ove dvije fantastične borkinje, a njihov prošli meč završio je neriješenim ishodom. Borkinje nisu bile pretjerano rječite i maksimalno kratkim izjavama obratile su se publici.

"Sjajno je biti dio ovog ogromnog eventa. Osjećam se snažnije nego ikad. Idemo do kraja!", poručila je izazivačica, a prvakinja Grasso je dodala:

"Osjećam se blagoslovljeno jer sam ovdje kako bismo odradile trilogiju i ponosna sam jer sam dio ispisivanja povijesti."

Nakon Grasso i Shevchenko, na pozornicu su kročili Merab Dvalishvili i Sean O‘Malley. Gruzijac i Amerikanac obračunat će se u glavnoj borbi večeri, a prvak će otići kući s pojasom UFC-ove bantam kategorije. Merab Dvalishvili imao je dug i težak put do "title shota". Čak deset uzastopnih pobjeda morao je upisati prije nego je dobio priliku boriti se za pojas, a na vaganju je poručio:

"Imam sve o čemu sam sanjao. Nedostaje mi samo pojas, ali uzimam ga sutra!"

Dok je Merab djelovao jako energično, možda i pretjerano emotivno, prvak je odisao smirenošću. Sean iz meča u meč djeluje sve iskusnije, sjajno se snalazi u ovako velikim mečevima, a Merabu je poručio kako ga čeka ista sudbina koja je dočekala njegovog prijatelja Aljamaina Sterlinga.

"Nokautirat ću Meraba baš onako kako sam nokautirao i ‘Alju‘ (Aljamaina Sterlinga). Idemo!", bio je kratak prvak.

Event je na rasporedu večeras, točnije u nedjelju s početkom u 1:30h. Snimku ceremonijalnog vaganja možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
14. rujan 2024 15:16