UFC

(VIDEO) Alex Pereira ispunio obećanje: Pogledajte četiri runde sparinga između Pereire i ponajboljeg brazilskog teškaša

Alex Pereira i Igor Adiel Macedo

 Screenshot (youtube, Alex Pereira)
Prvak UFC-ove poluteške kategorije obećao je prije nekoliko dana kako će objaviti snimku ovog sparinga

Alex Pereira prije nekoliko dana istaknuo je kako se vidi u boksačkom projektu Dane Whitea (Zuffa Boxing). White je odnedavno odlučio aktivirati svoj projekt koji je svojevrsni početak imao još 2017. godine, ali Dana je brzo odustao od pokušaja ulaska na boksačko tržište.

Čini se da UFC-ov predsjednik ipak ne može u potpunosti odbaciti tu ideju, a uključenje nekih poznatih UFC-ovih boraca sigurno bi privuklo veću pažnju na cjelokupni projekt. Nije tajna da Alex Pereira gaji velike simpatije ka boksu i stoga tko zna, možda "Poatana" uistinu budemo gledali unutar boksačkog ringa.

No, danas ćemo se dotaknuti drugog dijela Pereirine izjave. Alex je tada naveo kako će uskoro objaviti snimku sparinga s "ponajboljim brazilskim teškašem". Ta snimka nedugo poslije uistinu je i objavljena, a radi se o sparingu između Alexa Pereire i Igora Adiela Maceda.

Macedo je 31-godišnji brazilski teškaš iza kojeg je 13 pobjeda i jedan poraz. Svih 13 pobjeda upisao je nokautom, a BoxRec ga svrstava na prvo mjesto ljestvice među brazilskim teškašima. Gledajući poredak na svjetskoj rang ljestvici, Macedo drži 102. mjesto od ukupno 1505 profesionalnih boksača.

Među poznatijim imenima koje je Macedo porazio ističe se Guto Inocente, renomirani kickboksač kojem je to bio boksački debi. Krajem 2021. godine Macedo je boksao protiv Sergeyja Kuzmina, ali meč je izgubio nokautom u šestoj rundi.

"Poatan" i ovaj brazilski boksač odradili su četiri runde sparinga, a sve četiri runde možete pogledati u videu ispod ovog teksta. Pereira je dobro parirao, ali mnogi su mišljenja kako Alex jednostavno prenisko drži ruke i da takav stil ne odgovara profesionalnom boksu.

Što vi mislite? Recite nam u komentarima na našoj Facebook stranici.

Linker
03. listopad 2024 14:33