UFC

Meč s Dricusom za pojas u srednjoj kategoriji ili napad na titulu u teškoj? Alex Pereira iznenadio je odgovorom

Alex Pereira

 +Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije osvrnuo se na planove za nadolazeći period

Alex Pereira u ranim nedjeljnim satima branit će pojas prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Porazi li Khalila Rountreeja, "Poatan" će doći do već treće obrane pojasa. Podsjećamo, tron je preuzeo u 11. mjesecu prošle godine, a u nešto manje od godinu dana, sjajni Brazilac mogao bi upisati čak tri obrane pojasa.

Nešto ranije Pereira je držao pojas u srednjoj kategoriji, a uspije li doći do pojasa i u teškoj kategoriji, postao bi prvim borcem u povijesti UFC-a koji je osvajao titule prvaka u tri različite težinske kategorije. Upravo ta prilika za ispisivanjem povijesti jedan je od glavnih razloga zašto se učestalo spominje Pereirin prelazak među teškaše, ali u posljednje vrijeme puno se priča i o potencijalnom povratku u srednju kategoriju.

Sam Alex ne skriva želju za obračunom s Dricusom Du Plessisom i volio bi se još jedanput okušati u kategoriji do 84 kilograma. No, čini se kako ćemo na takve poteze ipak pričekati još neko vrijeme. Alex je sinoć tijekom "media daya" otkrio kako će još neko vrijeme ostati u poluteškoj kategoriji. Na upit o tome što bi odabrao, meč s Dricusom u srednjoj kategoriji ili napad na pojas u teškoj kategoriji, Pereira je dao pomalo neočekivan odgovor.

"Odabrao bih obranu pojasa u poluteškoj kategoriji. Potreban je pomno isplaniran proces kako bih skinuo kilažu za srednju kategoriju, kao što je procedura i nabijanje kilaže za tešku kategoriju. Trenutno sam na savršenoj kilaži za ovu kategoriju.", rekao je Pereira i tako zasad odbacio glasine o promjeni težinske kategorije.

Svjestan je i sam Pereira kako ima nedovršenog posla u poluteškoj kategoriji. Mnogi Khalila Rountreeja ne vide kao adekvatnog izazivača za pojas i nadaju se borbi između Magomeda Ankalaeva i Alexa Pereire. Ankalaevu bi planove mogao pokvariti Aleksandar Rakić, jer njihov meč na rasporedu je 26. listopada (10. mjesec). Pobjednik tog okršaja lako bi mogao postati sljedećim izazivačem za pojas u poluteškoj kategoriji. Jasno, ne smijemo zaboraviti na Rountreeja kojeg se također nešto pita u cjelokupnoj priči.

Linker
03. listopad 2024 11:07