UFC

Večeras na DWCS-u nastupa borac kojeg je Chimaev isticao kao svog najtežeg protivnika: ‘Uistinu je dobar!‘

Ikram Aliskerov

 Screenshot (youtube, Brave Cf)
Ikram Aliskerov jedini poraz u dosadašnjoj karijeri upisao je upravo protiv Chimaeva

Većinu svojih protivnika kroz dosadašnjih 12 profesionalnih nastupa, Khamzat Chimaev lakoćom je završio. Osam od ukupno 12 pobjeda upisao je u prvoj rundi, a i kroz šest UFC nastupa, pet puta je slavio nevjerojatnom lakoćom.

Gilbert Burns borac je koji ga je definitivno najviše namučio u dosadašnjoj karijeri. Chimaev i ‘‘Durinho‘‘ borili su se u četvrtom mjesecu ove godine, a nakon tri vrlo teške runde za obojicu, slavio je Chimaev jednoglasnom odlukom sudaca.

Sve ostale protivnike pod okriljem UFC-a, Chimaev je završio, a samo je John Phillips ušao u drugu rundu od tih pet protivnika. I prije dolaska u UFC, Chimaev je sve borbe završio prekidom, ali jednog borca isticao je kao najtežeg protivnika u dotadašnjem dijelu karijere. Na upit o najtežem protivniku, Chimaev je tada izjavio:

‘‘Mislim da se radi o tipu s kojim sam se borio u Braveu, Ikram Aliskerov. On bi trebao biti u UFC-u. Taj tip je dobar. Mislim da je pobijedio u narednih pet mečeva nakon borbe protiv mene. Uistinu je dobar.‘‘, govorio je Chimaev nekoliko dana uoči svog meča protiv Burnsa.

Chimaev i Aliskerov borili su se 2019. godine pod okriljem Bravea, a Khamzat je slavio brutalnim nokautom u prvoj rundi. Aliskerovu je to jedini poraz u 13 profesionalnih mečeva, a nakon poraza od Chimaeva, upisao je četiri pobjede. Srpski borac Miro Jurković jedan je od boraca kojeg je Aliskerov pobijedio u toj pobjedničkoj seriji.

29-godišnji ruski borac uistinu je sjajan borac, a posljednji nastup odradio je u trećem mjesecu ove godine, pod okriljem Khabibovog Eagle FC-a. Jednoglasnom odlukom Aliskerov je pobijedio Nah-Shon Burrella.

Ovaj majstor samboa i osvajač brojnih zlatnih medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u tom sportu, večeras će imati priliku izboriti ugovor s UFC-om.

Naime, Aliskerov će nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri na večerašnjem DWCS eventu, a protivnik će mu biti Brazilac Mario Sousa (14-2-0). Borba će se održati u srednjoj kategoriji, a pobjednik tog meča bit će u konkurenciji za potpis ugovora s UFC-om.

Mario Sousa 25-godišnji je Brazilac, a iza sebe ima dva nastupa na Contender Seriesu. 2020. godine pobijedio je Mariusza Ksiazkiewicza (8-0-0 tada), ali pobjeda jednoglasnom odlukom nije mu bila dovoljna za ugovor s UFC-om. Godinu dana kasnije, Sousa se ponovno borio na Contender Seriesu, ali Chidi Njokuani nokautirao ga je u trećoj rundi. Sousa je nakon toga upisao dvije pobjede pod okriljem manje poznatih promocija i večeras ga čeka treća prilika za ulazak u UFC.

Teško se može uzdati u ‘‘treću sreću‘‘ protiv borca kao što je Aliskerov, jer Brazilcu će trebati sjajan nastup i puno više od uzdanja u sreću. Sousa u ovaj meč ulazi kao veliki autsajder.

Osma ovosezonska DWCS priredba održava se u noći s utorka na srijedu, a program započinje od 2:00h ujutro. Aliskerov i Sousa četvrti su meč po redu.

Ususret njihovom meču, prilažemo vam snimku borbe (video pri dnu teksta) između Aliskerova i Chimaeva. Meč se održao 2019. godine pod okriljem Brave CF promocije, a Chimaev je sjajnim potezom nokautirao Aliskerova u prvoj rundi. Ipak, sve do tog trenutka Aliskerov je bio ravnopravan protivnik i ukoliko večeras izbori ugovor s UFC-om, nema sumnje da će se pred njega postaviti velika očekivanja, a možda u budućnosti dobije priliku revanširati se Chimaevu.

Linker
28. lipanj 2024 17:10