UFC

(VIDEO) Sjajan nokaut viđen je na sinoćnjem DWCS-u: Ikram Aliskerov također uvjerljiv

Bruna Brasil vs. Marnic Mann

 Twitter (ufc)
Bruna Brasil perfektnim ‘‘high kickom‘‘ osigurala je ugovor s UFC-om

Osmi ovosezonski DWCS event sinoć je održan u UFC-ovom Apexu, a po peti puta ova sezone, Dana White podijelio je ugovore svim pobjednicima. Dakle, UFC je od sinoć bogatijih za pet novih boraca, a nove pridošlice djeluju jako zanimljivo.

Prije svega, izdvojit ćemo Ikrama Aliskerova o kojem smo jučer pisali. Radi se o ruskom borcu koji nakon sinoćnje pobjede ima omjer pobjeda i poraza 13-1. Jedini poraz u karijeri upisao je protiv Khamzata Chimaeva koji ga je nazvao svojim najtežim protivnikom u karijeri (prije borbe s Burnsom). Aliskerov je višestruki osvajač najprestižnijih sambo turnira, a sjajan je i MMA borac.

Sinoć mu je Brazilac Mario Sousa (14-3-0) bio posljednja prepreka ka ulasku u UFC, a Ikram Aliskerov posao je odradio za nešto više od dvije minute. Kimurom je ovaj ruski borac prisilio Sousu na predaju i UFC-ova srednja kategorija dobila je veliko pojačanje.

‘‘On bi trebao biti u UFC-u. Uistinu je dobar.‘‘, govorio je Chimaev u četvrtom mjesecu ove godine. Aliskerov je na DWCS-u dokazao da uistinu jeste dobar, a sada je u UFC-u. Tko zna, možda jednom dobije priliku revanširati se Chimaevu.

U glavnoj borbi večeri gledali smo dvoboj u bantam kategoriji. Farid Basharat, afganistanski borac bantam kategorije upisao je devetu pobjedu u svom devetom profesionalnom nastupu. Brazilac Allan Begosso s razlogom je bio autsajder, a Basharat je uvjerljivo došao do pobjede.

30-27 pokazala je jedna sudačka kartica, dok je na preostale dvije slavio rezultatom 30-26. Hrvanje i dominacija iz gornje pozicije bili su glavna priča ove borbe, a Farid Basharat sada se priključio svom bratu Javidu u UFC-u. Afganistanci polako povećavaju broj svojih boraca unutar UFC-a, a Nasrat Haqparast iako ne nastupa pod njihovom zastavom i rođen je u Njemačkoj, sin je afganistanskih izbjeglica. No vratimo se na DWCS.

Od ostalih nastupa svakako vrijedi izdvojiti Brunu Brasil (8-2-0), borkinju muha kategorije. Ona je krajem druge runde pogodila perfektan desni ‘‘high kick‘‘ kojim je nokautirala Mamic Mann (5-1-0). Bio je to jedan od najboljih nokauta u povijesti DWCS-a, naročito kad su borkinje u pitanju.

Mann je i prije samog nokauta prezentirala sjajne vještine. ‘‘Kickovima‘‘ i udarcima koljenom izdominirala je svoju protivnicu u potpunosti i ženska muha kategorija dobila je sjajno pojačanje.

Trevor Peek (7-0-0) tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio je Malika Lewisa (5-1-0) i postao je novom akvizicijom UFC-ove lake kategorije. Peruanac Daniel Marcos zadržao je svoj savršeni ‘‘score‘‘ (13-0-0) nakon što je jednoglasnom odlukom pobijedio Brandona Lewisa (6-2-0). Meč se odvio u bantam kategoriji, a Marcos je dobio ugovor s UFC-om.

Kompletne rezultate priredbe pročitajte pri dnu teksta.

DWCS Sezona 6, tjedan 8. - rezultati:

Farid Basharat def. Allan Begosso via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-26, 30-26)

Ikram Aliskerov def. Mario Sousa via submission (kimura) - R1, 2:09

Trevor Peek def. Malik Lewis via TKO - R2, 2:37

Bruna Brasil def. Marnic Mann via KO - R2, 4:33

Daniel Marcos def. Brandon Lewis via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
30. lipanj 2024 10:37