UFC

Umar Nurmagomedov otkrio je što mu je Khabib rekao između rundi u meču protiv Coryja Sandhagena

Umar Nurmagomedov

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako je pobijedio, neporaženi Dagestanac tvrdi da nije baš sasvim zadovoljan svojom izvedbom

Umar Nurmagomedov možda je ostvario najveću pobjedu u svojoj karijeri protiv Coryja Sandhagena na UFC: Abu Dhabi priredbi, ali to ne znači da je zadovoljan svojim nastupom.

Unatoč tome što je osvojio najmanje četiri runde na svim sudačkim karticama, neporaženi Dagestanac bio je kritičan prema nekim greškama koje je napravio tijekom borbe. Posebno je istaknuo Sandhagenovu sposobnost da neutralizira njegovo hrvanje i grappling nakon što je uspješno završio samo pet od ukupno 13 pokušaja rušenja. Iako je pobjeda bila najvažnija, Nurmagomedov je ipak očekivao više od sebe.

"Nisam sretan", rekao je Nurmagomedov na press konferenciji nakon borbe. "Bio je to dobar nastup u udaračkom dijelu, ali ako govorimo o grapplingu i kako sam ga kontrolirao, nije bilo dobro.‘‘

"Jer očekivao sam da ću ga samljeti na podu, ali on je tvrd, dobar je. Cory je previše dobar i ima snažne udarce. On je čvrst čovjek."

Nakon prve tri runde u ovoj borbi bantam kategorije, nijedan borac nije ostvario značajnu prednost, ali tijekom zadnjih deset minuta Nurmagomedov je stvarno preuzeo kontrolu.

Dijelom se to dogodilo zahvaljujući savjetima koje je Nurmagomedov dobio od svog rođaka i glavnog trenera, Khabiba Nurmagomedova, koji je bio u njegovom kutu za vrijeme borbe.

"Nakon treće runde, Khabib mi je rekao: ‘Sada počinju završne runde i moraš biti jak, ne pokazuj slabost‘ ", rekao je Nurmagomedov. ‘‘Khabib je rekao: ‘Moraš biti jak. Idi naprijed i uzmi ovu pobjedu, pritišći ga, ne gubi ni sekundu‘."

Nurmagomedov je ozbiljno shvatio taj savjet i pojačao tempo prema Sandhagenu te nametnuo svoju volju tijekom zadnje dvije runde.

Iako nije u potpunosti zadovoljan cijelom borbom, 28-godišnji bantamaš ne može poreći da je njegova kondicija bila pravi adut u njegovoj prvoj glavnoj borbi večeri u UFC-u.

"Bilo je malo teško, ali nisam se umorio onako kako je on rekao da hoću", rekao je Nurmagomedov. "Sjećate se kako je Cory rekao da ću se umoriti, da će me zadaviti, a na kraju, ništa se nije dogodilo. Mislim da sam bio svježiji od njega."

Pobjedom nad Sandhagenom, Nurmagomedov gotovo sigurno osigurava status prvog izazivača u bantam kategoriji. Bantam naslov stavlja se na kocku na UFC-u 306 kada će aktualni prvak, Sean O‘Malley, braniti svoju titulu protiv Meraba Dvalishvilija.

U prošlosti je Nurmagomedov izjavio da vidi taj meč kao ravnopravan, a i sada ne mijenja svoje mišljenje.

"Planiram otići na borbu, ali ne želim imenovati jednog ili drugog borca jer ne želim da drugi misli da ga pokušavam izbjeći", rekao je Nurmagomedov. "Naravno, bio bih vrlo sretan da se borim s obojicom. Cilj je boriti se s pobjednikom."

Iako Nurmagomedov očekuje borbu za naslov u svom sljedećem nastupu, nije baš siguran kada je upitan o mogućem brzom povratku u kavez kako bi služio kao zamjena za meč O‘Malley-Dvalishvili idućeg mjeseca, točnije 14. rujna.

"Samo je mjesec dana do borbe pa to stvarno ovisi o mom zdravlju", rekao je Nurmagomedov. "Od mojih 17 borbi, nikada nisam primio toliko štete koliko sam primio tijekom ove borbe. Stvarno je malo prerano, ali ovisi o zdravlju, a i ne mislim da će bilo tko od njih odustati od borbe.‘‘

"Ovo je borba koju Merab čeka jako dugo, pa čak i ako se dogodi da O‘Malley odustane, mislim da će Merab jednostavno čekati svoju priliku za naslov i čekati da se O‘Malley oporavi kako bi se borio s njim.", zaključio je neporaženi Dagestanac.

Linker
16. rujan 2024 22:23