UFC

UFC potpisao bivšeg ONE-ovog dvostrukog prvaka! Reinier De Ridder novi je član najjače svjetske organizacije

Reinier De Ridder

 One Championship
Svakako će biti zanimljivo pratiti kako će se njegova priča nastaviti u UFC-u, odnosno, hoće li i ovdje ostvarivati zapažene rezultate kao što je to bio slučaj u ONE-u

Nedavno smo prenijeli vijest kako je ONE Championship doživio novi, veliki gubitak. Bilo je to onom prilikom kada ih je napustio bivši dvostruki prvak, Reinier De Ridder, a u tom trenutku još se nije znalo gdje će točno otići. Svašta se nagađalo, no izgleda da se De Ridder konačno odlučio okušati u najvišoj ligi.

Unatoč tome što je De Ridder odradio jedan meč u UAE Warriors organizaciji, bilo je izgledno da je tamo otišao samo po jednu pobjedu jer je ONE napustio nakon dva poraza od Malykhina. To se također pokazalo točnim, jer je u sedmom mjesecu nastupio u toj organizaciji i došao do pobjede već u prvoj rundi.

Međutim, krajnji cilj De Riddera svakako je bio UFC, a jučer je i službeno potvrđeno da je on novi UFC borac. De Ridder se u ONE-u borio u srednjoj (do 93 kg) i poluteškoj (do 102 kg) kategoriji, a MMA Junkie došao je do informacije da će se u UFC-u ipak boriti u srednjoj kategoriji, odnosno do 84 kilograma.

Datum, lokacija i protivnik za sada još su uvijek nepoznanica, a s obzirom na dosadašnju reputaciju, za očekivati je da će De Ridderu dati barem nekog top 15 protivnika. Ipak je svojevremeno držao dvije titule u ONE-u te zasigurno zaslužuje takav test, osim ako naravno sam ne procijeni da želi nekog lakšeg u debiju.

Svakako će biti zanimljivo pratiti kako će se njegova priča nastaviti u UFC-u, odnosno, hoće li i ovdje ostvarivati zapažene rezultate kao što je to bio slučaj u ONE-u.

Linker
25. rujan 2024 07:55