UFC

UFC-ova legenda smatra da bi se Dustin Poirier trebao ‘popeti‘ u velter: ‘On ima neriješenih problema s njim...‘

‘The Diamond‘

 LUKE HALES Getty Images Via Afp
Sonnen smatra da Poirier ima još puno toga za ponuditi fanovima slobodne borbe

Nakon poraza od Islama Makhacheva na UFC-u 302 prošlog vikenda, Dustin Poirier nagovijestio je mogući odlazak u mirovinu, ali UFC legenda Chael Sonnen misli drugačije. Dustin Poirier tražio je priliku da osvoji nesporni UFC pojas u trećem pokušaju, ali Islam Makhachev je pokazao svoju kompletnu vještinu i pobijedio ga u petoj rundi.

Čak i prije borbe, Poirier je nagovijestio da bi to mogao biti njegov posljednji izlazak, ovisno o rezultatu, pitajući se što još ima za boriti se ako opet ne uspije osvojiti naslov.

Nakon spektakularne borbe, 35-godišnjak je nastavio s tim razmišljanjem, unatoč tome što je pružio vrlo konkurentnu borbu protiv trenutnog "pound-for-pound" broja jedan. Iako je bivši UFC-ov privremeni prvak u lakoj kategoriji nagovijestio moguću mirovinu, još uvijek nije donio službenu odluku.

UFC legenda, Chael Sonnen, vjeruje da je "The Diamond" na neki način gotov, ali ne potpuno gotov s borbama. Sonnen je sugerirao da je Poirier gotov s borbama u lakoj kategoriji (-70 kilograma), te da bi trebao preći u velter kategoriju (-77 kilograma) za svoju sljedeću borbu.

Ne samo to, već je 47-godišnjak čak predložio mogućeg protivnika za Poirierov mogući debi u velter kategoriji.

"Ne, Dustin nije gotov," tvrdio je Sonnen u svom nedavnom YouTube videu. "On se oprašta i završava s lakom" dodao je. "Dajem vam tu vijest jer je vrlo malo vjerojatno da će Dustin nekoga prozvati, ali taj netko je vani, on je u kategoriji iznad, zove se Colby Covington, to je borba, to je ona koja čeka," tvrdio je Sonnen. Colby Covington je posljednji put nastupio na UFC 296 protiv Leona Edwardsa, također gubeći u svom trećem pokušaju osvajanja nesporne UFC titule.

Kolega velter borac, Ian Machado Garry, neumoljivo je kampanju vodio za borbu protiv "Chaosa" na UFC-u 303, ali Covington je odbio ponude. Iako Sonnenov prijedlog može doći kao iznenađenje, postoji povijest između Poiriera i Covingtona, što znači da bi potencijalna borba između njih sada mogla imati smisla.

"Chaos" Covington i Poirier su nekada bili timski kolege u American Top Teamu prije nego što je Covington izbačen iz dvorane 2020. godine. Od tada, 36-godišnjak je jasno dao do znanja da za izbacivanje iz ATT-a krivi Poiriera, tvrdeći da je Poirier podnio pritužbe na njega što je rezultiralo njegovim izbacivanjem.

Naravno, Covington je imao dugogodišnji sukob s Poirierovim timskim kolegom, Jorgeom Masvidalom, i nakon pobjede nad "Gamebredom", Covington je pozvao na borbu protiv Poiriera, ali lakoteškaš nije bio zainteresiran.

S obzirom na to da su oba borca sada u različitim situacijama, rješavanje njihovog sukoba moglo bi imati smisla, s potencijalno velikom borbom zbog njihove stalne rivaliteta.

Linker
22. lipanj 2024 19:58