UFC

UFC otkazao i London, sljedeće tri priredbe sele na drugu lokaciju: 'Show se mora nastaviti!'

Dana White
 Screenshot/Youtube
Nakon što je sportska komisija savezne države Nevade (NSAC) zabranila sva borilačka natjecanja do 25. ožujka, UFC je objavio da je zbog proglašenih zabrana i u Velikoj Britaniji prisiljen preseliti sljedeće tri zakazane priredbe.

Pandemija koronavirusa dovela je do otkazivanja ili odgađanja brojnih sportskih događaja širom svijeta, no iz najjače svjetske MMA promocije i dalje poručuju: "Show se mora nastaviti!". Ove subote u Brazilu je održan UFC-ov Fight Night bez gledatelja, a ranije je najavljeno i da će priredba zakazana za 28. ožujka u Columbusu ipak biti održana bez publike u Las Vegasu, u UFC-ovom APEX centru. Na istu je lokaciju prebačena i priredba iz Portlanda zakazana za 11. travnja.

Nakon što je i Velika Britanija najavila zabranu javnih okupljanja, UFC je najavio da otkazuje i priredbu u Londonu 21. ožujka koju predvode Tyrone Woodley i Leon Edwards, odnosno da će se održati na drugoj lokaciji.

"Organizacija razmatra dostupne opcije, uključujući i SAD. Dodatne detalje objavit ćemo u narednim danima", stoji u priopćenju UFC-a.

Oglasio se i predsjednik UFC-a Dana White koji najavljuje da UFC neće stati.

"Borbe se neće moći održati ovdje u Vegasu, moramo naći druge lokacije. Nastavit ćemo tražiti načine da priređujemo borbe. Ja sam u poslu borilačkih sportova, radim ovo 20 godina, ovakve mi se stvari događaju svakog vikenda, navikao sam. Ne baš na ovoj razini, ali to je ono što radimo. Uvijek se trudimo osigurati da se borba održi, tako ćemo i nastaviti", rekao je White.

"Samo ako blokiraju cijelu zemlju i ljude ne puste iz domova, te se borbe neće dogoditi. Nastavljamo dalje! Pronaći ćemo lokacije. Stvari se mijenjaju iz sata u sat. U Londonu očito nećemo moći raditi borbu. Vjerojatno ćemo ju preseliti u SAD, moji match-makeri upravo slažu undercard. Priredba ide dalje", dodao je White, a onda se osvrnuo i na situaciju s UFC 249 i borbu Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona koja je na rasporedu 18. travnja u Brooklynu.

"Imali smo nekoliko mogućih lokacija za tu borbu, uključujući Nevadu, ali sada je to propalo. Tražimo drugu lokaciju. Nadam se ćemo ubrzo imati dvije opcije. Fanovi strahuju, ali ne brinite, ta će se borba dogoditi".

Linker
03. listopad 2024 00:36