UFC

UFC 299 priredba donosi novitet u skidanju kilograma: Borcima se neće svidjeti promjena, evo o čemu je riječ

Kelvin Gastelum na vaganju (ilustracija)

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Nova procedura mogla bi omesti planove onim borcima koji skidaju značajni broj kilograma

UFC 299 priredba sama po sebi je posebna, a imat će i jedan novitet - borci će imati manje vremena nego inače da skinu kilograme za svoju težinske kategorije. Dosadašnja praksa je osiguravala borcima period od dva sata u kojemu mogu provjeravati svoju masu, točnije od 9.00 do 11.00 u prijepodnevnim satima, a ukoliko ne uspiju postići potrebnu kilažu, utoliko dobivaju dodatnih sat vremena. To je tipična procedura raznih sportskih komisija koje djeluju pod unificiranim MMA pravilima, prenosi ESPN.

Međutim, UFC 299 priredba se održava u Miamiju u saveznoj državi Florida, a njihova komisija (Florida State Athletic Comission – FSAC) nalaže da se taj period skrati za sat vremena, točnije od 9.00 do 10.00 u petak ujutro, a kao razlog navode veću sigurnost za borce. Timothy Shipman, direktor FSAC-a, obrazložio je da liječnički tim može kvalitetnije utvrditi stanje boraca i razinu njihove hidratacije te im odobriti ili zabraniti daljnje skidanje kilograma.

"To daje komisiji bolje uvjete da pregledaju borce prije nego što im dopuste da nastave sa skidanjem kilaže“, izjavio je Shipman.

Nova procedura mogla bi omesti planove onim borcima koji skidaju značajni broj kilograma ili već imaju uhodanu praksu smanjenja tjelesne težine, a hoće li se to pokazati točnim, znat će se nakon što završi službeno vaganje.

Linker
28. lipanj 2024 05:49