UFC

Tsarukyan ne sumnja da bi u revanšu pobijedio Makhacheva: ‘Obranio bih rušenja i prebio ga u stojci‘

 Islam Makhachev vs. Arman Tsarukyan

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Sigurno bi bilo jako zanimljivo ponovno gledati ovu borbu nakon četiri godine, ali Tsarukyanu će vjerojatno trebati još koja dobra pobjeda da dobije napad na titulu

Kada je Arman Tsarukyan u četvrtom mjesecu 2019. godine debitirao u UFC-u protiv Islama Makhacheva, vjerojatno nije bio svjestan da se radi o budućem prvaku lake kategorije. Nekoliko godina kasnije Islam je uistinu postao prvak, a i Tsarukyan je došao do samog vrha svoje kategorije.

Od tada su obojica dosta napredovali, a teško je ne zamišljati kako bi danas izgledao meč između njih dvojice. Upravo je o tome govorio neki dan Tsarukyan, a također je rekao kako je uvjeren da je on taj koji Makhacheva može skinuti s trona:

‘‘Ja sam jedini koji ga može pobijediti u našoj kategoriji. To je moje mišljenje. Ta borba je moj san. Sav moj fokus je usmjeren ka tome da budem prvak. To je razlog zašto sam ga i prozvao. Vidjet ćemo. Možda ćemo se iduće godine ponovno boriti. Želim vidjeti svoj napredak. Želim vidjeti svoje vještine. Mislim da je to jako kompetitivna borba‘‘, rekao je Tsarukyan za Lowkick MMA.

‘‘Mislim da ću obraniti rušenja i prebiti ga na nogama. Vjerujem da je moj udarački dio bolji od njegovog. Udarci nogom, boks. On ima dobar klinč, ali moj rad nogu i boks je puno bolji. Znam da ga mogu pobijediti i to želim svima pokazati. To će biti teška borba, ali ja vjerujem u sebe i tamo dolazim po pobjedu‘‘, dodao je.

Sigurno bi bilo jako zanimljivo ponovno gledati ovu borbu nakon četiri godine, ali Tsarukyanu će vjerojatno trebati još koja dobra pobjeda da dobije napad na titulu. Naravno, sve to pod uvjetom da i Makhachev i dalje ostane prvak.

Linker
05. srpanj 2024 15:33