UFC

Trump otkrio tko mu je omiljeni UFC borac, uslijedio Conorov napad: ‘Taj smrdljivi majmun? Dno dna!‘

Donald Trump i Conor McGregor

 AFP, Profimedia
McGregor je izuzetno zamjerio američkom predsjedničkom kandidatu što favorizira Khabiba Nurmagomedova

Conor McGregor prethodno je u nekoliko navrata iskazao javnu potporu Donaldu Trumpu, no dovoljna je bila samo jedna izjava bivšeg američkog predsjednika (i aktualnog kandidata za nasljednika Joea Bidena) da ljubav - pukne. Trump je, naime, nedavno izjavio kako mu je najdraži UFC borac Khabib Nurmagomedov, a to je izazvalo rafalnu paljbu od strane "Notoriousa".

"Khabib ima 29 ili 28-0. Povukao se nakon što mu je otac umro, ali mislim da nikada nije izgubio rundu. Mislim da je odličan, imao sam ga priliku upoznati (na UFC 302 priredbi, op.a.) budući da ponekad ulazim u dvoranu s Danom Whiteom. Prišao mi je i rekao: ‘Ti si čovjek koji može zaustaviti rat‘, mislio je na rat između Rusije i Ukrajine, bio je vrlo zabrinut. Toliko ljudi umire u tom ratu, cijele kulture bivaju uništene, gradovi padaju... Rekao je da ja mogu zaustaviti taj rat - i mogu. Ako pobijedim na izborima, prva stvar koju ću napraviti jest da ću okupiti Putina i Zelenskog, znam ih dobro obojicu, i napraviti da postignu dogovor", ispričao je 78-godišnji Amerikancu popularnom "streameru" Adinu Rossu nakon pitanja o tome tko mu je najdraži UFC borac.

Trumpov odgovor nije se svidio McGregoru, čije rivalstvo s Khabibom nadilazi granice sporta otkad ga je Dagestanac prisilio na predaju u njihovom međusobnom okršaju na UFC 229 priredbi početkom listopada 2018. godine. Irski borac obrušio se na predsjedničkog kandidata u sebi svojstvenoj maniri.

"Odluka koja završava kampanju. Smrdljivi debeli planinski majmun iz planina Dagestana tvoj je omiljeni UFC (američka tvrtka) borac? Wow. Dno dna", napisao je McGregor u svojoj objavi na X-u, dok je u drugoj, među ostalim, dodao:

"Mislio sam da ima mentalitet ‘USA only‘, to je ono što bih osobno volio vidjeti od svog predsjednika. Odabrati umirovljenih borca iz Dagestana u Rusiji koji ima samo tri ‘main eventa‘ uz svoje ime je zapanjujuće. Prešao je preko svih američkih boraca koji su ga podržali i to je šokantna odluka. Uhvaćen je na licu mjesto, a to neće proći nezapaženo. Ova predsjednička utrka trenutno je vrlo tijesna, a nakon ovog je postala još tjesnija".

Linker
31. kolovoz 2024 20:18