UFC

Trebat će joj još jedna pobjeda za ‘title shot‘: Kayla Harrison ugovorila drugi meč pod okriljem UFC-a

Kayla Harrison

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
34-godišnja američka borkinja borit će se protiv vrlo opasne Brazilke

Kayla Harrison (17-1-0, 1-0 UFC) proteklih nekoliko godina bila je ponajveće MMA ime izvan UFC organizacije. Dvostruka olimpijska prvakinja u judu nastupala je unutar PFL organizacije, dvaput je osvojila PFL-ov turnir, a u jednom navratu zaustavljena je u finalu.

Veliku većinu svojih mečeva Kayla je lakoćom završavala i dominirala je nad svojim protivnicima. Tijekom ove kalendarske godine, Kayla je napokon potpisala ugovor s organizacijom pod čijem ju okriljem fanovi zapravo žele i gledati. UFC i Harrison konačno su se dogovorili, a debi Kayle Harrison u UFC-u dogodio se sredinom četvrtog mjeseca, na UFC 300 eventu.

Odmah u debiju Harrison nije imala lak zadatak. ‘‘Matchmakeri‘‘ uparili su ju s Holly Holm, bivšom prvakinjom bantam kategorije i borkinjom koja je nekoć ugasila ‘‘hype‘‘ još jedne olimpijske judašice, Ronde Rousey. Jasno da su u UFC-u odmah htjeli vidjeti kako Kayla zapravo vrijedi, ali dileme nakon meča nije bilo, Kayla Harrison spremna je za najveće stvari.

Prohujala je Harrison kroz bivšu prvakinju i slavila je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Pretpostavljalo se kako bi joj ta pobjeda mogla osigurati i napad na pojas koji je u vlasništvu Raquelle Pennington, ali Julianna Pena ipak je zasluženo postala sljedećom izazivačicom.

Pena i Pennington borit će se 5. listopada (10. mjesec) na UFC 307 event u Salt Lake Cityju, ali na istom ‘‘cardu‘‘ nastupit će i Kayla Harrison. Sinoć je obznanjeno kako Kaylu čeka meč protiv Ketlen Vieire (14-3-0, 8-3 UFC).

32-godišnja Brazilka trebala bi predstavljati još jednu dobru provjeru za Harrison. Vieira je druga u poretku izazivačica bantam kategorije, Harrison je treća i njihov meč definitivno ima smisla. Uspije li Harrison poraziti Vieiru, gotovo sigurno će izboriti napad na pojas. Također, uvrštavanje Harrison na UFC 307 omogućuje UFC-u kasnu zamjenu u slučaju da Pena ili Pennington otkažu svoj nastup.

Vidjet ćemo može li Kayla premostiti još jednu prepreku i izboriti napad na pojas. UFC-ovoj ženskoj bantam kategoriji treba nova zvijezda na vrhu kategorije, a Kayla Harrison djeluje kao netko tko ima zvjezdani potencijal.

Linker
13. rujan 2024 05:49