UFC

Sprema se veliki povratak Fabricia Werduma!

Fabricio Werdum

 Screenshot(youtube, Ufc)
Mnogi su mislili kako će se bivši UFC-ov prvak umiroviti nakon posljednje borbe

Nakon mnogih špekulacija o potencijalnom povratku ili čak njegovom umirovljenju, Fabricio Werdum je odlučio kako je još prerano da bi objesio rukavice o klin. Werdum je ispričao Marcelu Alonsu za Sherdog kako će njegov povratak biti u sklopu Professional Fighters League 24. lipnja (6. mjesec) te kako mu je trebalo malo predaha od borbi.

"Nakon 24 godine borbi trebalo mi je da uzmem godinu dana pauze kako bih se oporavio od svega. Čekao sam da ponovno osjetim glad i želju za treninzima i borbama i to je točno ono ono što sada trebam. Pričao sam sa svojim menadžerom Alijem Abdelazizom i rekao mu da sam spreman za povratak protiv bilo koga."

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije rekao je kako je u međuvremenu primio nekoliko ponuda da se natječe u profesionalnom boksu, no da je to sve odbio kako bi ispoštovao svoj ugovor prema PFL-u.

"Imam veliko poštovanje prema PFL-u i prema svemu što su za mene učinili i zato im se želim odužiti i dati im svoju najbolju verziju. Ja sam jedini borac na svijetu koji je bio trostruki prvak i svoje pojaseve branio dvaput. Dva puta sam bio ADCC prvak, dva puta BJJ svjetski prvak i dva puta prvak UFC-a. Idući cilj mi je okititi se PFL-ovim pojasem prvaka."

Werdum se trenutno priprema u Florianópolisu u Brazilu, ali planira uskoro odletjeti za Kaliforniju gdje će odraditi završne pripreme unutar Kings MMA.

"Kings MMA je moj tim, to je mjesto gdje dobivam najbolje sparinge. Želim se na najbolji mogući način pripremiti za svoj povratak."

Fabricio Werdum je posljednji nastup za UFC imao 2020. godine kada je pobijedio Alexandera Gustafssona kojemu je to bio debi u teškoj kategoriji. Godinu dana kasnije Werdum je odradio svoj debi za PFL-ovu organizaciju u borbi koja je završila kao "no contest".

Linker
05. srpanj 2024 06:59