UFC

Shara ‘Bullet‘ vraća se u kavez: Potvrđen je njegov drugi nastup u UFC-u, čeka ga Brazilac jako bogatog borilačkog iskustva

Sharabutdin Magomedov

 Yegor Aleyev/TASS/Profimedia
30-godišnji Dagestanac tražit će drugu pobjedu u ‘‘Octagonu‘‘

Sharabutdin Magomedov (12-0), neporaženi Dagestanac poznat pod nadimkom ‘‘Shara Bullet‘‘ prošle godine debitirao je pod okriljem UFC-a. Shara je nastupio na velikom UFC 293 eventu u Abu Dhabiju i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Brunu Silvu.

Iako je došao do pobjede, Sharabutdin je pokazao brojne ‘‘rupe‘‘ u svojoj igri. Poprilično netipično za dagestanske borce, Shara ima velike probleme s hrvanjem i parterom. Bruno Silva koji inače nije poznat kao naročito dobar ‘‘grappler‘‘, već je prvenstveno udarač, velike probleme radio je Magomedovu upravo hrvanjem i kontrolom u parteru.

Magomedovu je u korist išlo sve što se događalo dok se borba odvijala na nogama. Shara je prezentirao jako dobre vještine u stojci i zasluženo je slavio u svom UFC debiju. No, gotovo nitko nije uvjeren da se radi o šampionskom mentalitetu, sve dok Shara Magomedov ne pokaže drastičan napredak u segmentima koji zasad debelo zaostaju za njegovom stojkom.

Priliku za pokazati napredak, Shara Magomedov dobit će u lipnju (šesti mjesec), točnije 22.6. u Saudijskoj Arabiji. Poznati MMA reporter Marcel Dorff danas je otkrio kako će Magomedov nastupiti na prvom UFC-ovom eventu u Saudijskoj Arabiji, a poznato je i ime njegovog protivnika.

Brazilac Joilton Lutterbach (38-10) debitirat će u UFC-u i testirat će vještine Share Magomedova. 31-godišnji Brazilac nadimka Peregrino vrlo je zanimljiva pojava u svijetu borilačkih sportova. Radi se o borcu koji je do svoje 31. godine života skupio gotovo 50 profesionalnih MMA nastupa, ali i 21 kickboksački nastup. Lutterbach je 2022. i 2023. godine odradio po jedan nastup unutar Gloryja, najveće kickboksačke organizacije. Polovičan uspjeh ostvario je Lutterbach u toj organizaciji.

Kad je u pitanju MMA, Lutterbach se između ostalog borio u kavezima PFL-a (0-2), KSW-a (0-1), ACB-a (1-1), Cage Warriorsa (2-0), RCC-a (1-0) i BRAVE-a u kojem je držao status privremenog prvaka super lake kategorije (-165 lbs). Posljednja dva nastupa Lutterbach je odradio na priredbama Karate Combat organizacije i upisao je dvije pobjede nokautima u prvoj rundi.

Joilton Lutterbach 14 svojih MMA pobjeda upisao je nokautom, ali 13 puta je slavio ‘‘submissionom‘‘, što dokazuje kako je opasan u svim područjima slobodne borbe. Samo triput gubio je prekidima (1 KO, 2 SUB) i mogao bi se pokazati jako zanimljivim pojačanjem za UFC.

Zanimljivo je kako Lutterbach iza sebe ima meč protiv Dricusa Du Plessisa, aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije. Du Plessis je 2019. godine nokautirao Lutterbacha u drugoj rundi borbe na KSW-ovom eventu koji se održao u Londonu. Možda budućnost donese revanš, ali unutar UFC-ovog kaveza.

Linker
20. svibanj 2024 18:58