UFC

Ovo će biti borba za pamćenje! UFC izvukao asa iz rukava i Fergusonu pronašao savršenog protivnika

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Čini se da je UFC 256 dobio ogromno pojačanje zbog kojeg ćemo nestrpljivo čekati spektakl u prosincu

Tony Ferguson ipak bi trebao do kraja godine ponovno zakoračiti u Octagon! UFC je, naime, izvukao asa iz rukava i 'El Cucuyju' kao protivnika odlučio dodijeliti Charlesa Oliveiru!

O meču koji jamči akciju prvi se raspisao ESPN nakon što su od samog Dane Whitea dobili informaciju da se sređuju posljednji detalji oko ugovora. Nedugo nakon ESPN-a, vijest je objavio i ugledni MMA Junkie, ali uz dodatak da je borba već ugovorena.

Prođe li sve prema planu, Ferguson i Oliveira obračunat će se 12. prosinca na UFC 256 priredbi u Las Vegasu. Dvoboj je to trećeg i šestog borca s UFC-ove ljestvice izazivača u lakoj kategoriji.

Fergusonu će ovo biti prvi nastup nakon što je u svibnju doživio poraz od Justina Gaethje. Bio je to, podsjetimo, meč u kojem je prekinut njegov nevjerojatni niz od 12 pobjeda. 'El Cucuyja' se posljednjih tjedana dosta povezivalo s Michaelom Chandlerom, no bivši Bellatorov prvak tražio je da se borba održi iduće godine, dok je Ferguson inzistirao na prosincu.

S druge strane, šestorangirani Brazilac u kavez će protiv Tonyja ući kao borac sa sedam uzastopnih pobjeda.

'Do Bronxa' smo posljednji put u akciji gledali kada je u ožujku ugušio Kevina Leeja, a njegovi impresivni rezultati konačno su ga doveli do meča karijere i to onog koji bi mogao biti posljednji prije napada na titulu.

I Tony i Charles poznati su kao vrlo atraktivni i uzbudljivi borci, stoga nas nimalo ne iznenađuju reakcije fanova koje je oduševio ovaj UFC-ov 'matchup'.

UFC 256 neslužbeni popis borbi:

Petr Yan vs. Aljamain Sterling - za titulu u bantam kategoriji

Tony Ferguson vs. Charles Oliveira

Dwight Grant vs. Li Jingliang

Ronaldo Souza vs. Marvin Vettori

Angela Hill vs. Tecia Torres

Mackenzie Dern vs. Virna Jandiroba

Omari Akhmedov vs. TBA

Serghei Spivac vs. Jared Vanderaa

Dalcha Lungiambula vs. Karl Roberson

Peter Barrett vs. Chase Hooper

Billy Quarantillo vs. Gavin Tucker

Andrea Lee vs. Gillian Robertson

Linker
02. listopad 2024 06:25