UFC

Ovakvo skidanje kilograma još niste vidjeli! Tracy Cortez nesvakidašnjim potezom prošla vagu

Tracy Cortez

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Cortez je uspjela izbjeći sankcije koje se nameću ako se ne dosegne dogovorena kilaža za borbu

Tracy Cortez pokazala je izuzetnu odlučnost da ne propusti uspješno vaganje za svoj glavni meč protiv Rose Namajunas na UFC-u Denver.

Nakon što je na prvom pokušaju premašila težinu za pola funte (oko 230 grama), Cortez je imala otprilike 35 minuta da dostigne limit od 126 funti (57 kg) za svoj meč u muha kategoriji. Otprilike 20 minuta kasnije, emocionalna Cortez se ponovno pojavila na vagi s 126 funti, držeći u desnoj ruci debeli pramen svoje kose koji je odrezala kako bi dostigla potrebnu težinu.

Namajunas, dvostruka bivša UFC prvakinja u slamka kategoriji, prva je izašla na vagu i izvagala se na 124.75 funti (56.6 kg).

UFC Denver održava se danas (13. srpnja) u Ball Areni u Denveru. Namajunas i Cortez se bore u glavnom događaju večeri u muha kategoriji na pet rundi, nakon što se Namajunasina prvotna protivnica, Maycee Barber, povukla zbog zdravstvenih komplikacija.

32-godišnja Namajunas ima omjer 1-1 u dva nastupa u kategoriji do 57 kg otkako se preselila iz slamka kategorije. Izgubila je svoj debi u novoj diviziji od Manon Fiorot, ali se oporavila pobjedom nad Amandom Ribas u ožujku.

30-godišnja Cortez je neporažena u svojih pet UFC borbi. Pobijedila je Jasmine Jasudavicius u svom posljednjem nastupu u oktogonu prošlog rujna, a također ima značajnu pobjedu nad Erin Blanchfield još iz dana u Invicta FC-u.

Borci sunaslovne borbe večeri, Santiago Ponzinibbio i Muslim Salikhov, obojica su se izvagali na 171 funtu (77.6 kg), uspješno dosegnuvši težinu za njihovu borbu na tri runde u velter kategoriji.

Linker
07. rujan 2024 17:37