UFC

‘Otišao sam avionom iz Varšave, a sletio u Vegas kao izazivač za titulu!‘: Blachowicza vijesti zatekle dok je bio u zraku

Jan Blachowicz

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Borba između njega i Ankalaeva je trebala biti sunaslovna, ali je pomaknuta na ‘main event‘

Teškom ozljedom Jirija Prochazke UFC-ova poluteška kategorija ostala je bez prvaka jer će mu trebati dugo vremena da se uopće vrati treninzima. Na jednom od treninga u UFC-ovom Apexu teško je ozlijedio rame te je prisiljen povući se sa UFC 282 priredbe i borbe za titulu.

Nešto više od dva tjedna je ostalo bez priredbe, a UFC je ostao bez glavne borbe večeri takvog PPV eventa. Jasno je stoga da su morali hitno reagirati i pronaći adekvatnu zamjenu, a nju su našli u Magomedu Ankalaevu i Janu Blachowiczu.

Smiješan dio priče jest da je Blachowicz tek par sati kasnije saznao da se za malo više od dva tjedna bori u glavnoj borbi večeri i za titulu. Borba s Ankalaevim je već bila bukirana za isti event, ali trebali su se boriti u sunaslovnoj borbi večeri, ali ovako je ispalo odlično po njih dvojicu.

‘‘To je bilo najluđih nekoliko sati ikad. Otišao sam iz Varšave da budem dio ‘title eliminator‘ meča, a kad sam stigao već sam bio izazivač za titulu. Spreman sam, držite mi fige. (Jiri Prochazka) – veliki respekt za to kako si se ponio! Ozdravi brzo!‘‘, napisao je Blachowicz na svom Twitter profilu.

Jan je inače bio prvak sve do desetog mjeseca prošle godine kada mu je titulu uzeo Glover Teixeira. Nakon toga se borio protiv Aleksandra Rakića koji se u trećoj rundi ozlijedio te je pobjedu odnio Jan, dok Ankalaev ima jedan poraz u karijeri i to 2018. protiv Paula Craiga. Od tad je u UFC-u stopostotan te je definitivno i zaslužio svoj napad na titulu.

Linker
05. srpanj 2024 08:30