UFC

Jiri Prochazka najavio da će pokazati tko je ‘punopravni prvak‘ nakon što se oporavi od ozljede

Jiri Prochazka

 Mike Roach/zuffa Llc
To će morati protiv pobjednika između Ankalaeva i Blachowicza

Prošlog tjedna došle su razočaravajuće vijesti o ozljedi ramena Jiria Prochazke, prvaka poluteške kategorije koji se idućega tjedna po drugi put trebao boriti protiv Glovera Teixeire. U njihovom prvom meču slavio je Jiri ‘‘submissionom‘‘ u petoj rundi, te je tako u svom trećem UFC nastupu postao i prvak.

Na treningu u UFC-ovom Apex centru Jiri je zadobio tešku ozljedu ramena te će iz kaveza izbivati barem godinu dana. Nije Prochazka htio zadržavati kategoriju nego je odmah napustio pojas za kojeg se bore Ankalaev i Blachowicz, no rekao je da to ne remeti njegov unutarnji osjećaj da je i dalje prvak.

‘‘Tvoj put je titula? Postao sam UFC prvak prije pet mjeseci i trenutna situacija ne mijenja moj unutarnji osjećaj da sam i dalje prvak, a taj osjećaj je i razlog zašto sam počeo s MMA-om. Biti prvak među najboljima i biti najbolji od najboljih‘‘, napisao je Jiri na svom Twitter profilu.

‘‘To je moja beskrajna motivacija i svjesnost duha će učiniti svoje. Ne mogu se pomaknuti sve i da želim, to je kao gravitacija, zakon fizike. Dakle ako netko osvoji pojas u poluteškoj kategoriji i dokaže da je najbolji sad kad ja odmaram, bit ću počašćen ako vidim takav nastup opet i budi spreman pokazati to je punopravni prvak i više nego prvi na ‘P4P‘ ljestvici‘‘, napisao je.

Lijepo je vidjeti da Jiri nije klonuo duhom nakon teške ozljede koja će ga na dugo vremena udaljiti iz kaveza, a nadamo se da će to biti što kraće.

Linker
07. srpanj 2024 03:40