UFC

‘On je psihopat! Laktom je otvorio glavu Mokaevu na ulici!‘: Jean Silva prepričao je ulični incident

Manel Kape

 BVM sports
Manel Kape i Muhammad Mokaev uskoro ulaze u kavez na UFC-u 304, ali to neće biti njihov prvi fizički obračun

UFC-ov izazivač u muha kategoriji, Manel Kape, ranije se hvalio svojim umijećem u uličnim tučnjavama, a sada postoji i svjedočanstvo koje to potvrđuje.

Jean Silva je UFC-ov borac u perolakoj kategoriji koji je upravo ostvario impresivnu nokaut pobjedu na UFC-u 303 nad Charlesom Jourdainom. Silva trenira s Kapeom i otkrio je kako njegov timski suborac već vodi 1:0 protiv svog sljedećeg protivnika, neporaženog Muhammada Mokaeva. Prema Silvinim riječima, Kape je prije nekoliko mjeseci okrvavio Mokaeva u UFC Performance Institutu (PI) nakon međusobnih online uvreda.

"Manel Kape je udario Mokaeva ovdje ispred dvorane prije nekog vremena", objasnio je Silva za AG Fight. "Laktom je udario Mokaeva u glavu na ulici, brate."

Kape se ubacio i dodao: "Ovo će biti drugi put da ću te udariti (Mokaevu), ali smiri se."

Silva je nastavio: "Brate, uhvatio je Mokaeva na ulazu ovdje u UFC PI. Udario ga je glavom i laktom na ulici. Otvorio je Mokaevovu glavu tjedan dana prije njegove borbe. On je psihopat, a ja sam trebao sparirati s njim taj dan... Mokaev je rekao da će ošamariti Kapea, a onda je Kape vidio Mokaeva, i Mokaev se htio ispričati. Rekao je: ‘Isprike se ne prihvaćaju, sad ćeš to morati učiniti.‘ Onda je Mokaev ustuknuo. Kad sam sišao i otvorio druga vrata, on je došao i udario Mokaeva glavom i laktom. Mokaev je pao na tlo.", rekao je Silva u videu.

Bez obzira na taj događaj, ovo je zaista važna borba u muha kategoriji koja bi mogla biti borba za status sljedećeg izazivača za naslov. S 23 godine, Mokaev je neporažen i ima omjer 6-0 u UFC oktogonu. Nedavno je svladao bivšeg izazivača za naslov, Alexa Pereza, i čvrsto napredovao u deset najboljih muha kategorije.

Kape je, s druge strane, bivši RIZIN-ov prvak koji je uhvatio dobar ritam. "Star Boy" je jedan od rijetkih nokautera u kategoriji i ima niz od četiri uzastopne pobjede.

Linker
03. srpanj 2024 17:36