UFC

Nevjerojatan splet okolnosti: Brian Ortega otkazao je nastup na UFC 303 eventu, zamjena uskače par sati prije održavanja meča

Brian Ortega

 Luis Marin/ Eyepix Group/Zuma Press/Profimedia
Ortega se trebao boriti protiv Diega Lopesa, ali zdravstveni problemi spriječili su njegov nastup u vegaškoj T-Mobile Areni

Sjećate li se kada su Jamahal Hill i Khalil Rountree Jr. najavljeni kao borci koji će nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri na UFC 303 eventu? Nedugo poslije, Rountree je bio pozitivan na doping i Hill je trebao zamjenskog protivnika. Uskočio je Carlos Ulberg, ali naknadno je otpao Hill zbog ozljede.

Uslijedile su nove rošade, a kao zamjena za Hilla upao je Anthony Smith. Međutim, nekoliko dana kasnije ozlijedio se i Ulberg, a prvotno zakazani meč između Hilla i Rountreeja ‘‘transformirao se‘‘ u meč između Anthonyja Smitha i Romana Dolidzea.

Sve te promjene navele su UFC na pronalazak novog ‘‘co-main eventa‘‘, a Brian Ortega i Diego Lopes dobili su ulogu u meču koji se održava neposredno prije glavne borbe večeri. No, sunaslovna borba ovog eventa očito je predodređena za probleme i otkazivanja.

Još u petak dobili smo naznake prvih problema po pitanju meča između Ortege i Lopesa. Brianov tim u sitne noće sate obavijestio je UFC kako Ortega neće uspjeti skinuti kilograme za nastup u perolakoj kategoriji. Lopesovi predstavnici zaprimili su tu vijest u 3:30h ujutro, a Lopesu je preostalo prihvatiti meč u lakoj kategoriji ili jednostavno otkazati kompletan nastup. Pristao je Diego podići težinsku kategoriju, jer Ortega je navodno bio u tako lošem stanju sa skidanjem kilograma, da nije bio spreman prihvatiti ni ‘‘catchweight‘‘ do 150 ‘‘pounda‘‘.

Uspio je Ortega skinuti kilažu za laku kategoriju i činilo se kako ipak ne ostajemo bez ovog jako uzbudljivog meča. Borci su odradili i sučeljavanje na ceremonijalnom vaganju, ali borbu ipak nećemo gledati. Brian Ortega naglo se razbolio i otkazao je svoj nastup neposredno nakon početka programa UFC 303 eventa. Ipak, nevjerojatna je činjenica da su UFC-ovi čelnici uspjeli pronaći zamjenu.

Dan Ige borac je koji je djelomično spasio ‘‘co-main‘‘ event. Iskusni veteran nalazi se u Las Vegasu, a nakon informacije o otkazivanju Ortege, Ige se ponudio sat i pol nakon početka UFC 303 eventa. Kako navodi Ariel Helwani, prihvaćena je Igeova ponuda, a 90 minuta kasnije borac se zaputio ka dvorani. Posljednja zapreka bila je atletska komisija koja je morala odobriti ovaj meč. Preduvjet je bio odrađivanje vage, a meč je ugovoren u ‘‘catchweightu‘‘ do 165 ‘‘pounda‘‘. Ige je uspješno odradio vagu i meč između njega i Diega Lopesa postao je služben.

‘‘Hej Hunteru (Campbell), u trening kampu sam posljednja tri mjeseca i nikada nisam bio zdraviji. Mogu se večeras boriti s ovim tipom i poraziti ga. Ovako se stvaraju legende, a ja sam spreman, u odličnoj sam formi. Molim te, nemoj mi uskratiti ovu priliku.‘‘, poruka je koju je Ige uputio Hunteru.

Nema sumnje kako je Ige ovim potezom dobio puno kredita kod UFC-ovih čelnika. Teško je sjetiti se jesmo li ikad svjedočili ovako kasnom uskakanju u meč, ali poštovanje zaslužuje i Diego Lopes koji je pristao na sve kasne preinake koje su mu ponuđene.

Dan Ige inače ima zakazan meč za 20. srpnja (sedmi mjesec) i to je razlog zbog kojeg se nalazio u trening kampu. U meč protiv Lopesa ulazi fizički spreman i možemo očekivati jako dobar meč između ove dvojice ratnika.

Linker
01. srpanj 2024 18:24