UFC

Dan Ige nakon ‘BMF‘ poteza kojim je oduševio fanove: ‘Četiri tjedna ili četiri sata, nije bitno! Sve mogu u Kristu koji mi daje snagu‘

Diego Lopes vs. Dan Ige

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
32-godišnji borac rodom s Havaja pokazao je kako se ponaša borac koji je uistinu spreman na borbu u bilo kojem trenutku

Uz glavnog aktera UFC 303 eventa, Alexa Pereiru, priča dana, možemo čak reći i junak dana, svakako je Dan Ige. Dugogodišnji UFC-ov borac perolake kategorije napravio je netko na što bi rijetko koji borac pristao, posebno na ovako visokoj razini.

Naime, Ige je prihvatio boriti se protiv Diega Lopesa u sunaslovnoj borbi večeri, a svoj pristanak dao je samo četiri sata uoči održavanja meča. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ trebali su hitnu zamjenu nakon što se Brian Ortega razbolio i otkazao meč, a pronašli su ju u Danu Igeu.

Borac nadimka ‘‘50K‘‘ inače stanuje u Vegasu gdje trenira unutar Xtreme Couture Gyma, a UFC 303 održavao se baš u Vegasu. Dan Ige spremao se gledati event, ali najednom se otvorilo mjesto na ‘‘fight cardu‘‘ i Dan Ige odlučio je iskoristiti priliku.

Uskočio je na ‘‘short notice‘‘ protiv jako opasnog protivnika kojeg bi mnogi borci željeli izbjeći u ovom trenutku. Diego Lopes ušao je u ovaj meč nakon tri uzastopne pobjede u prvoj rundi i mnogi ga vide kao potencijal za sam vrh. Međutim, Ige se odvažio, ukrstio je rukavice s Lopesom, a čak je i dobio treću rundu tog meča. Zbilja nevjerojatno da je uspio odraditi takvu treću rundu nakon uskakanja na ‘‘short notice‘‘, ali treba napomenuti kako je Ige u trenažnom procesu za meč, jer 20. srpnja (sedmi mjesec) trebao bi se boriti protiv Chepea Mariscala.

Ige je odradio potez vrijedan ‘‘BMF‘‘ epiteta i definitivno je priskrbio velike simpatije publike, ali i puno kredita kod svojih poslodavaca. Netom po završetku meča, Joe Rogan iskazao mu je veliko poštovanje, a Dan Ige imao je ponešto za reći.

‘‘Hej, slava pripada Bogu. Sve mogu činiti u Kristu koji mi daje snagu. Nije bitno, osam tjedana, šest tjedana, četiri tjedna ili četiri sata, nije bitno! Ovo je nešto za što živim i ovo je moj san. Imam priliku buditi se ujutro i baviti se onim što volim. Doslovno sam bio na masaži i dobio sam poziv od Huntera (Campbella), Alija Abdelaziza i hrpe ostalih ljudi koji su me pitali želim li se boriti večeras. Bio sam svjestan kako je to prilika za postati legendom i ovo je nešto što ću prepričavati unucima. Volim se boriti i u Apexu, nemojte me krivo shvatiti, ali pojaviti se ovdje četiri sata prije borbe, u sklopu International Fight Weeka i na jednom od najvećih evenata ove godine. Ne mogu biti zadovoljniji svojim nastupom.‘‘, rekao je ovaj beskompromisni borac.

U nastavku razgovora s Roganom, Ige je poručio kako ima veliku želju boriti se u devetom mjesecu na megaspektakularnom UFC 306 eventu. Dana White priredbu u Sphereu najavljuje kao najveći sportski događaj kojem ćemo ikad svjedočiti, a Ige želi biti dio svega toga.

‘‘Bit ću spreman. Imaju moj broj i znaju koga nazvati. Volio bih se boriti u Sphereu. Možda se i dalje to može dogoditi. Ako postoji neko veliko ime, rado bih nastupio na tom eventu (UFC 306). Dana, imaš moj broj.‘‘, poručio je Ige za kraj svog ‘‘octagon interviewa‘‘.

Zahvalu Igeu iskazao je i Diego Lopes, borac koji ga je porazio na UFC 303 priredbi. Svjestan je Lopes kako bi bez Igea propale njegove (kratke) pripreme i trud koji je uložio spremajući se za meč. Silno je Lopes htio nastupiti, ali bez ‘‘partnera za ples‘‘, ne bi bilo mogućnosti za zaplesati.

‘‘Dan Ige, hvala ti puno brate. Svo poštovanje za Dana Igea. Nema puno boraca koji bi prihvatili meč tri sata ranije. Dan Ige je zaslužan za sve ovo.‘‘, riječi su zahvale od strane Lopesa.

Hrabar potez napravio je i Lopes prihvativši ‘‘catchweight‘‘ protiv borca osjetno drukčijeg stila od Briana Ortege za kojeg se spremao. Ige i Lopes pokazali su nam kako razmišljaju dva istinska borca i zaslužuju duboki naklon borilačke zajednice.

Linker
01. srpanj 2024 18:24