UFC

‘Neće mi trebati hrvanje, vjerujem da ću ga nokautirati‘: Pročitajte reakcije boraca na novu pobjedu Alexa Pereire

Alex Pereira vs. Jiri Prochazka

 Ian Maule/Getty images/Profimedia

Dvije i pol godine trebale su Alexu Pereiri da se prometne u vjerojatno najveću UFC-ovu zvijezdu u ovom trenutku. Fantastični ‘‘Poatan‘‘ krajem 2021. godine došao je pod okrilje UFC-a, nakon što je u Glory Kickboxing organizaciji osvajao pojaseve u dvije različite težinske kategorije.

Pereira se zasitio kickboksačke karijere, a motivacija ka prelasku u MMA bila je i dominacija Israela Adesanye u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. ‘‘Izzy‘‘ je stari Pereirin rival iz kickboksačkih dana, a Pereiri je sigurno glavom prolazila misao: ‘‘Ako može on, zašto ne bih mogao i ja?‘‘

Bila je to odlična odluka Alexa Pereire. Brazilac je danas aktualni prvak UFC-ove poluteške kategorije, a 2022. godine uspio je osvojiti pojas u srednjoj kategoriji također. Jedan poraz u devet UFC nastupa upisao je Pereira, a bolji od njega bio je samo njegov najveći rival, Israel Adesanya. Dva međusobna obračuna odradili su Adesanya i Pereira, a u prvom dvoboju slavio je Pereira.

‘‘Poatan‘‘ se dodatno upisao u povijest UFC-ovih velikana prošle godine, nakon osvajanja titule u poluteškoj kategoriji. Tako se Pereira pridružio grupici boraca koji su osvajali pojaseve u dvije različite kategorije, a taj pojas u kategoriji do 93 kg, Pereira je zasad dvaput branio.

Drugu obranu pojasa upisao je sinoć/jutros na UFC 303 eventu. Brutalno je ‘‘Poatan‘‘ nokautirao svog protivnika Jirija Prochazku, istog borca kojeg je porazio u meču za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Lijevim krošeom u pretkraj prve runde Pereira je uzdrmao Prochazku, a posao je dovršio ‘‘high kickom‘‘ na samom početku druge runde.

Bio je to svojevrsni ‘‘masterclass‘‘ Alexa Pereire i MMA javnost silno je oduševljena. Posebno oduševljava ta Pereirina udaračka snaga, a jedan od onih koji je to osjetio na svojoj koži, svakako je i Dustin Jacoby, UFC-ov poluteškaš. Jacoby se 2014. godine borio protiv Pereire, ali prema kickboksačkim pravilima. ‘‘Poatan‘‘ je Jacobyja nokautirao lijevim krošeom u prvoj rundi, a zanimljivo je istaknuti kako se meč održao na Glory 14 eventu u Zagrebu.

‘‘Obećavam, njegova moć je drukčija! Wow, ‘Poatan‘ je nestvaran!‘‘, poručio je Jacoby putem Twittera.

Gotovo cjelokupna MMA javnost impresionirana je i oduševljena izvedbom Alexa Pereira. Čestitke pristižu sa svih strana, ali svojevrsne prijetne došle su od strane dvojice visokorangiranih poluteškaša.

‘‘Uspavat ću sljedećeg protivnika, a zatim ćemo se ponovno boriti! Odlična pobjeda, ali mi nismo završili.‘‘, poruka je Jamahala Hilla koji silno želi revanš, nakon što je ranije ove godine nokautiran u prvoj rundi tijekom meča s Pereirom.

Borbu protiv Pereire želi i Magomed Ankalaev. Dagestanca mnogi vide kao najveću Alexovu prijetnju, a upravo Ankalaev djeluje kao najlegitimniji sljedeći izazivač za pojas u poluteškoj kategoriji.

‘‘Alex Pereira, čestitam, jako sam impresioniran. Ali šef Dana White uvijek govori da je ovo sport prilika, a sve što ja želim jest prilika. Ne trebam hrvanje, dovoljne su mi moje udaračke vještine da testiram tvoju bradu. Vjerujem da ću te nokautirati.‘‘, tvrdi samouvjereni Ankalaev.

Ostali borci koji su reagirali na Alexovu pobjedu uglavnom su se držali hvalospjeva i oduševljenosti. Neke od reakcija možete pročitati u nastavku ovog članka.

Aaron Bronsteter (novinar):

‘‘Alex Pereira postao je prvi poluteškaški prvak koji je višestruko puta branio titulu, još otkako je Jon Jones napustio pojas 2020. godine.‘‘

Stephen Thompson:

‘‘OH. MOJ. BOŽE! Pereira je superčovjek!

Dricus Du Plessis:

‘‘Luda moć!!!‘‘

Belal Muhammad:

‘‘Čovječe, Alex je čudovište‘‘

Michael Chiesa:

‘‘Holy chama‘‘

Henry Cejudo:

‘‘Poštovanje za oba ratnika! Kakav način za zaključiti event.‘‘

Aljamain Sterling:

‘‘Kakav prekid!‘‘

Conor McGregor:

‘‘Lijevi high kick‘‘

Derek Brunson:

‘‘Da, Jon Jones će ‘tvitati‘ za 3-2-1...‘‘

Joe Giannetti:

‘‘‘Poatan‘ vs. Jon Jones, ugovorite to!‘‘

Vince Morales:

‘‘Pereira >>> McGregor‘‘

Charles Oliveira:

‘‘Brateeeeee, ‘Poatan‘ je čudovište.‘‘

Alan Jouban:

‘‘Oh moj Bože!!! Upravo sam probudio susjede.‘‘

Linker
02. srpanj 2024 08:24