UFC

Nate Diaz ulazi u poslovne vode: Nakon odlaska iz UFC-a pokrenut će svoju borilačku promociju

Nate Diaz

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
37-godišnji borac iz Stocktona nastavit će i s borilačkom karijerom

Ušli smo u tjedan unutar kojeg će se održati UFC 279 event, a bit će to event na kojem ćemo Natea Diaza posljednji put gledati kako nastupa pod okriljem UFC-a. 37-godišnji Diaz borit će se protiv Khamzata Chimaeva, a to mu je ujedno posljednji nastup prema trenutnom ugovoru s UFC-om.

Nate je često isticao putem Twittera kako želi što prije napustiti UFC jer ‘‘ima pametnijih stvari za raditi‘‘. Mnogi su se pitali kakve su to ‘‘pametnije stvari‘‘ koje on planira odrađivati. Tako se šuškalo o odlasku u boks, o prelasku u Bellator pa i o završavanju borilačke karijere.

Nije poznato gdje će se Diaz boriti nakon UFC-a, ali poznat je njegov sljedeći poslovni potez. Nate će krenuti stopama Khabiba Nurmagomedova, Anthonyja Pettisa, Jorgea Masvidala itd. te će pokrenuti svoju MMA organizaciju.

‘‘Real Fight, Inc.‘‘ naziv je promocije za koju će Diaz u narednim tjednima zatražiti licencu, a sve se pokreće pod sloganom.

‘‘Prave ninje, pravi borci, prava sr***‘‘, dok je Diazov tim izdao i službeno priopćenje.

‘‘Nate će u nadolazećim tjednima aplicirati za promotorsku licencu kako bi oformio Real Fight, Inc., novu promociju koja će se fokusirati na promoviranje borilačkog sporta, posebno boksa, MMA-a i BJJ-a. Nova avantura ne utječe na njegov status borca te će nastaviti biti vrlo aktivan. Real Fight njegova je ekspanzija na poslovnu stranu sporta u kojemu ostavlja trag gotovo 20 godina. Promocija će pokušati privlačiti borce diljem svijeta, bilo da se radi o nadolazećim talentima ili renomiranim imenima koja se uklapaju u brand ‘Prave ninje, pravi borci, prava sr***‘‘‘

Diaz dakle nema u planu odlazak u mirovinu i uživanje u stečenom tijeku karijere. Borilačku karijeru nastavit će i nakon UFC-a, a proširivanje na poslovnu stranu također je pohvalan potez. Hoće li njegov projekt uspjeti, to će nam vrijeme pokazati.

Linker
05. srpanj 2024 22:38