UFC

Može li Turki Alalshikh ugovoriti meč između Jonesa i Ngannoua? Evo što je rekao Dana White

Francis Ngannou i Jon Jones

 Aaron Litz/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov predsjednik do sada nije bio otvoren takvim mečevima

Nikada održani meč između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua dugo će biti neprežaljen među MMA fanovima. Jon Jones uzeo je tri godine kako bi se pripremio za debi u teškoj kategoriji, nadali smo se kako će ući u kavez sa zastrašujućim ‘‘Predatorom‘‘, ali ‘‘Bones‘‘ se odvažio na teškaški debi tek nakon što je Ngannou napustio najveću svjetsku MMA organizaciju.

Vješto je Jones izbjegao tada najteži mogući izazov u teškoj kategoriji, debitirao je protiv borca koji mu stilski odgovara i lakoćom je došao do UFC-ovog pojasa u teškoj kategoriji. Francis Ngannou u međuvremenu je napustio UFC nakon neuspjelih pregovora oko novog ugovora i novog poslodavca pronašao je u PFL-u. Kako UFC ne preferira uparivati svoje borce s borcima iz drugih organizacija, šanse da ćemo gledati meč između Ngannoua i Jonesa svedene su na minimum.

No, postoji osoba koja bi to mogla promijeniti. Radi se o Turkiju Alalshikhu, čelnom čovjeku saudijskog General Entertainment Authorityja (GEA). Turki je već neko vrijeme vrlo aktivan u boksu i ima veliku želju međusobno uparivati najbolje svjetske boksače. To mu zasad jako dobro ide, ali moćni Saudijac želi proširiti svoj utjecaj i na svijet MMA-a. Drugom polovicom šestog mjeseca, UFC je održao svoj debitantski event na teritoriju Saudijske Arabije, a nedugo poslije objavljeno je kako će Saudijci biti jedan od glavnih partnera velikog UFC 306 eventa.

Dana White taj event najavljuje kao nešto ‘‘dosad neviđeno‘‘ u svijetu sporta, a već postojeći naziv ‘‘Noche UFC‘‘ bit će proširen za prefiks ‘‘Riyadh Season‘‘. Osim s UFC-om, Saudijci surađuju i s PFL-om, što bi moglo otvoriti vrata ka ugovaranju meča između Jonesa i Ngannoua. Dana White na jučerašnjoj konferenciji za medije upitan je o toj borbi, a zanimljivo je kako UFC-ov predsjednik ovaj put nije ekspresno otpisao tu mogućnost. White je zapravo izbjegao dati konkretan odgovor.

‘‘Ja zapravo poštujem šeika Turkija, on je jako pristojan tip. Oformili smo suradnju posljednjih nekoliko mjeseci i silno cijenim ono što radi u svijetu boksa. To je jedini tip koji je mogao ugovoriti sve te velike mečeve, a borbe su uistinu dobre. Ono što je Turki napravio u jako kratkom vremenu, poprilično je nevjerojatno. Stoga je jasno da razgovaramo o mnoštvu raznih opcija s ovim tipom. Poštujem ga, sviđa mi se i vidjet ćemo što budućnost nosi.‘‘, bio je Whiteov odgovor na potencijalno ugovaranje meča između Ngannoua i Jonesa u suradnji s Turkijem Alalshikhom.

Whitea je jako teško nagovarati na takve poteze, ali kada Turkijevi petrodolari progovore, White i ostali UFC-ovi čelnici mogli bi se predomisliti. Na potezu je Turki Alalshikh.

Linker
02. srpanj 2024 14:03