UFC

Marketinški guru tvrdi - McGregorov brod se ozbiljno naginje, ostat će bez sponzora!

McGregor u reklami
 Screenshot
Pitomije McGregorovo ponašanje u posljednjim društvenim objavama i medijskim istupima vas ne bi trebalo čuditi. Marketinški stručnjaci, naime, upozoravaju da je svojim šokantnim ponašanjem i nebrojenim skandalima u posljednjih nekoliko godina jako nagnuo svoj "Notorious" brod i da mu možda prijeti pravi ekonomski potop.

Posljednji incident, onaj koji se dogodio još u mjesecu travnju, a koji je tek nedavno ugledao svjetlo javnosti (i koji će tek imati pravne posljedice za njega) je možda bio i presudan udarac - javlja irski "Independent". Naime, marketinški guru Kim Skildum-Reid, koji vodi uspješnu tvrtku "Power Sponsorskip", za taj ugledni list tvrdi da McGregor nasilnim ponašanjem, kakvo nije prihvaćeno u "main stream" industriji, tjera sponzore od sebe. A prema aktualnim procjenama samo od sponzorskih ugovora "Notorious" godišnje na bankovni račun spremi oko 7 milijuna dolara.

"S ovakvim opetovanim gaženjem zakona, sve po istom modelu, njegov brend od nečega što bi trebalo predstavljati neustrašivog natjecatelja se pretvara u divljeg nasilnika. Možda se neki sponzori na rubu mogu nositi s takvim imidžom, ali on dobiva skoro 7 milijuna dolara od kompanija kao što su Reebok, Beats, Burger King ili Budwaiser. Postoje mnoga tržišta ovih kompanija koja neće tolerirati sponzoriranje nekoga tko ima takve agresivne javne ispade i prakticira takvo ponašanje. I ta tržišta su u pravu", stoji u tekstu gdje se citira Skildum-Reida.

Osim toga, tržište je prije deset godina bilo više okrenuto "tvrđem i grubljem" imidžu koji se tada tražio, ali s obzirom na trendove, stvari se okreću i sada se "agresija" više ne tolerira...

"S toliko toksične muževnosti u javnosti, korporacije moraju organizirati glomazne edukacije za svoje zaposlenike kako bi znali prepoznati neprikladno ponašanje. Teško je očekivati da će ozbiljne kompanije nastaviti sponzorirati nekoga tko se čini kao da je potpuno izvan kontrole i nekoga tko redovito ima svoje agresivne ispade u javnosti. Postoji tek nekoliko velikih kompanija koje imaju želudac za to i spremne su za taj rizik.", zaključio je Skildum-Reid.

Ovaj marketinški stručnjak se, dakako, osvrće na incident u kojem je McGregor udario starijeg muškarca u jednom dublinskom baru jer ovaj nije želio popiti čašu njegovog viskija, a koji tek treba dobiti svoj pravni epilog. Incident je doživio unisonu osudu irske javnosti koja se sada potpuno okrenula protiv popularnog Irca.

Teško je uopće pobrojati sve McGregorove skandale i ispade posljednjih godina. Barske tučnjave, razbijanje mobitela u klubovima, navodna silovanja, makljaže na borilačkim priredbama (Bellator), prometni prekršaji, ali i napad na autobus prepun UFC boraca i ozlijeđivanje pritom svojih kolega, tučnjava nakon meča s Khabibom Nurmagomedovim... S obzirom da je ovo tek dio onoga što je učinio, treba se postaviti pitanje - kako je moguće da je ovaj čovjek još uvijek na slobodi, a ne prijeti li mu otkazivanje ugovora sa sponzorima!?

Linker
28. lipanj 2024 02:08